Termas da Azenha

Vakantiehuisjesverhuur in Portugal

De eerste en enige Bed & Breakfast & Bathrobes in de wereld

Pedrogão do Pranto (1)> Vinha da Rainha (3)> Soure (10 km)

Met je rug naar de receptie naar links en de weg volgen. 500 meter van de Termas zie je het bord “Pedrogão do Pranto”. Rij door het dorp Pedrogão do Pranto en volg de weg, met de grote bocht naar rechts. Bij een kleine rotonde bij het cafe “O Choupal” ga je naar links.

Bij de grote rotonde naar rechts.

Blijf deze kronkelige weg volgen tot het dorp Vinha da Rainha. In Vinha da Rainha vind je een bakker (pastelaria), een kerk, een bank met pinautomaat (Multibanco), een supermarktje en een apotheek (farmácia). Hier staan ook de glas-plastic-papierbakken.

In Formigal (gewoon doorrijden na Vinha da Rainha) vind je nog een andere pastelaria aan de rechterkant van de weg. Dom João III. Daar hebben ze diverse donkere broodjes, meergranen, soja en bietenbroodjes. En natuurlijk heerlijke bolos en prima koffie! Je kunt hier ook lunchen.

Portugezen lunchen meer buiten de deur dan dineren. Voor een diner kun je beter naar Soure, Paião of naar Figueira da Foz.

Naar Soure:

Volg de weg door Vinha da Rainha, Formigal en Casal de Almeida tot de T-splitsing. Hier zie je de pastelaria “Almeidoce I” aan de linkerkant (de 3e pastelaria in de buurt, het zusje van Almeidoce II in Vinha da Rainha).

Op deze T-splitsing linksaf richting Soure.

Volg deze weg tot een bord Soure zegt naar links. Daarna rechts over de spoorweg. Blijf op dezelfde weg en volg de borden naar Condeixa. Bij de volgende rotonde kun je Soure in, rechtsaf. Je ziet direct de Lidl. Benzinestation Repsol en de Intermarché met haar eigen benzinestation.

Naar het centrum van Soure: langs de Lidl, bij de rotonde rechtsaf. Deze weg volgen tot je het café “Arco-Iris” ziet. Daar is het centrum.

In het centrum van Soure zijn een paar aardige restaurants – Rosa Larina, A Viela in de Rua de Combatentes da Grande Guerra naast en schuin tegenover het postkantoor. En Praça op de “Praça Miguel Bombarda”. De beste is restaurante Alto Douroana. R. Campo da Bola, 3130-232 Soure 40.062012 / -8.627138

Op maandagmorgens is er markt in Soure. Je kunt het kasteel, het stadhuis en het kleine centrum met de winkeltjes bewonderen. Er is een sportpark waar je behalve kunt trainen, ook kunt picknicken.

Zondagmiddag is een heel populaire middag om uit te lunchen, en veel restaurants sluiten daarna.

Naar Coimbra: volg bovenstaande routebeschrijving tot aan Soure.

Ga de stad niet in, na de spoorweg-brug Condeixa volgen. Vanaf Condeixa (niet het stadje in), vanaf de rotonde: volg de borden naar Penela / Tomar.
Sla af naar rechts na 200 m. wanneer je het bord Coimbra ziet.
Het centrum staat aangegeven.

Tip: Coimbra is 45 minuten treinen vanaf Bifurcação de Lares (zie bij “Trein” hieronder). Je stapt in Coimbra-A (kopstation) uit in het centrum. De treintijden zijn op te zoeken op www.cp.pt.

Vertrekstation: Bifurcação de Lares. Bestemming: Coimbra-A.

Vinha da Rainha: supermarkt, farmácia, kerk, bank (met Multibanco), ecoponto (glas, plastic/blik, papier), cafées, bakker.

Formigal (gewoon doorrijden na Vinha da Rainha): pastelaria waar je prima kunt lunchen.

Soure: cafées, markt op maandagmorgen, banken (met Multibanco), farmácias, tandarts, ecoponto (glas, plastic/blik, papier), bakkers, restaurants, supermarkten: Lidl, Intermarche, Pingo Doce, Cooperativa, benzinestations, treinstation.

Terug naar de Termas uit Soure> Vinha da Rainha> Pedrogão do Pranto
Vanaf het centrum over de brug richting het station (Estação C.F.)

Rechtsaf bij de hoek met een garage; rechts en omhoog. Op de top naar links, over de spoorweg. Bij de volgende T-splitsing linksaf.
Bij de volgende T-splitsing rechtsaf. (Camparca)
De weg volgen totdat je na ongeveer 7 km aan de rechterkant van de weg Pastelaria “Almeidoce” met rode markiezen ziet. Er staat een wegwijzer naar Vinha da Rainha. Hier rechtsaf.
Blijf op deze weg tot het einde, dan kom je terug door het dorp Vinha da Rainha.
Net na het dorp heb je prachtig uitzicht over de vallei. Volg deze weg tot de grote rotonde, daar linksaf. Een weg met bomen aan weerszijden tot aan de rotonde bij het cafe “O Choupal”, daar rechtsaf, volg de dezelfde weg tot bij de Termas da Azenha.

Paião> Figueira da Foz
Met je rug naar de receptie, naar rechts, naar Bicanho. Steek de spoorweg over. Na ongeveer 1 km neem je de eerste links. Er staat een wegwijzer Figueira da Foz. Volg deze weg tot je bij Paião komt.

In Paião is een aardig restaurant (zie route) “O Peleiro” – gesloten op zondagavond.

Zondagmiddag is een heel populaire middag om uit te lunchen, en veel restaurants sluiten daarna.

Hoe kom je bij “O Peleiro”: vanaf het bord Paião neem je de eerste links. Bij de rotonde rechts. Aan het eind van de straat aan de rechterkant zie je een standbeeld van een kleermaker. Daar tegenover zit het politiebureau (GNR) met daarnaast het restaurant.

Coordinaten: 40.068121, -8.807760

Figueira da Foz

Wanneer u het centrum en de school gepasseerd bent, rechtsaf bij de volgende T-splitsing. Je komt op de hoofdweg. Volg deze weg naar het dorp Cova/Gala.

Passeer dit dorp tot je bij een rotonde komt, ga direct naar de volgende rotonde. Steek de grote brug over. Vervolgens neem je de tweede afslag naar het centrum van Figueira ( “centro”). Hier kun je kiezen: of het stadscentrum: rechtdoor

of ga naar het strand: langs de BPbenzinestation en links.

Volg tot je het strand kunt zien.

Paião: cafées, restaurants, pastelaria / bakkers, tandarts, optrician, ecoponto (glas, plastic/blik, papier), farmácias, op de weg naar Figueira een benzinepomp en een Intermarché.
Figueira da Foz: cafées, restaurants, pastelaria / bakkers, tandarts, optrician, ecoponto (glas, kunststof, papier), farmácias (apotheek), grote supermarkten zoals Jumbo, Leclerc, Pingo Doce, Lidl, Continente, en een treinstation. Mooi centrum met kleine winkeltjes.

Het ziekenhuis/spoedeisende hulp is net voor Figueira da Foz, in Cova / Gala:  40.131240 / -8.860051


Terug naar de Termas van Figueira da Foz > Paião
Rijdt van Figueira naar de N109 richting Lisboa/ Leiria. Kies de N109 richting Lisboa/Leiria. Je bent dan weer op de grote brug.
Bij de dubbele rotonde: bij de tweede rotonde neem je de tweede afslag naar rechts.

Rij door het dorp Cova / Gala. Blijf op deze weg tot je Intermarché aan de rechterkant van de weg ziet, en vervolgens een benzinepomp net voor Paião.

Dan de eerste naar links, Paião in. Volg deze weg door Paião, negeer alle uitgangen. De doorgaande weg gaat door verschillende dorpen. Na Casal Verde kom je bij een driesprong. Daar linksaf (richting Alqueidão, Alfarelos. Volg niet richting Soure!

Blijf op deze weg, je passeert Calvete aan je rechterhand en gaat bergafwaarts. Je passeert een brug en komt aan de andere kant van de vallei, de ruïnes van Ameira. Bij de T-kruising rechtsaf, richting Pedrogão do Pranto en na een paar honderd meter ben je terug in de Termas.

Costa Cova – strand (15 km) – 40.123388, -8.862719
Zie de beschrijving hierboven naar Figueira da Foz. Wanneer je via de hoofdweg van Cova / Gala rijdt, zie je een klein bord, aan de rechterkant van de weg, naar het strand (praia), maar het is een beetje verborgen. Wanneer je het gemist hebt, op dezelfde weg blijven tot de eerste rotonde en daar volg je de borden naar het “Hospitaal”. Het hospitaal ligt aan het strand.

Costa de Lavos – strand en vissersdorp (17 km) – 40.090252, -8.875680
Zie de routebeschrijving Paião / Figueira da Foz, volg die tot je bij Paião komt.

In Paião: volg richting van Figueira da Foz. Na het centrum rechtsaf bij de volgende T-splitsing.Je komt op de hoofdweg. Een paar honderd meter verder zie je een benzinestation aan je linkerhand. Neem de volgende naar links, richting Regalheiras / Costa de Lavos. (niet direct na de benzinepomp, dat is een heel klein straatje het dorp in).

Volg deze weg tot een kruispunt. Er zijn geen borden hier. Sla linksaf. De weg gaat met een grote bocht naar rechts en daarna met een bocht naar links. Volg de weg tot een kruising met de N109, een grote, drukke weg. Steek deze weg over, en volg deze weg tot je niet meer verder kunt:  je ziet de oceaan voor je.


Terug uit Costa de Lavos naar Termas da Azenha
Terug naar de grote kruising met de N109. 
Steek over en volg deze weg. Er zitten twee grote bochten in, eerst naar links, dan naar rechts. Volg tot aan het kruispunt, daar rechts. Volg de weg tot een T-splitsing, daar rechtsaf. Langs het benzinestation.

De eerste mogelijkheid links, naar Paião. Orientatiepunt: blauwe borden naar “Farmácia” “Residencial” en “Posto de G.N.R.”

Volg deze weg door Paião, negeer alle uitgangen. De doorgaande weg gaat door verschillende dorpen. Na Casal Verde linksaf (richting Alqueidão, Alfarelos). Volg niet richting Soure! Blijf op deze weg, je passeert Calvete aan je rechterhand en gaat bergafwaarts en met grote bochten naar links en naar rechts.

Je passeert een bruggetje en komt aan de andere kant van de vallei, bij de ruïnes van Ameira. Dit is een T-kruising. Rechtsaf, richting Pedrogão do Pranto en na een paar honderd meter ben je terug in de Termas.

Markt in Louriçal (alleen op zondagmorgen tot 13:00 u.) 40.002153, -8-738919
Met je rug naar de receptie: links en de weg volgen. 
500 meter van de Termas zie je het bord “Pedrogão do Pranto”. Rij door het dorp Pedrogão do Pranto en volg de weg, met de grote bocht naar rechts. Bij een kleine groene rotonde aan de voet van het cafe “O Choupal” ga je naar links.

Bij de grote rotonde naar rechts. Volg de weg door Vinha da Rainha, Formigal en Casal de Almeida tot de T-splitsing. Hier zie je de Pastelaria “Almeidoce”, met rode markiezen. Op deze T-splitsing rechtsaf richting Louriçal.

Volg deze weg tot je aankomt bij de eerste rotonde. Neem de derde afslag (min of meer rechtdoor). Volgende rotonde naar de volgende rotonde. Daar links. De markt is in het centrum van het dorp.

Terug van Louriçal naar Termas da Azenha
Vanaf de eerste rotonde richting Soure. Na 7 km zie je aan de linkerkant van de weg de pastelaria “Almeidoce”, daar naar links. Volg de weg door Casal de Almeida, Formigal, Vinha da Rainha totdat je bij de grote rotonde komt.

Daar links tot de kleine rotonde aan de voet van cafe “O Choupal”. Daar rechts, via Pedrogão do Pranto. Blijf op dezelfde weg tot je in de Termas da Azenha bent, sla niet rechtsaf naar Azenha!

Treinstation Bifurcação de Lares – de trein naar Figueira da Foz of Coimbra  – 40.119147, -8.763012
Met je rug naar de receptie naar rechts. Steek de spoorweg over. 
Na ongeveer 1 km is er een afslag naar links, naar Figueira da Foz. Ga daar gewoon rechtdoor. De hoge snelweg onderdoor, daarna weer over de spoorweg (eerst rechts het spoor over en dan links). Na een paar kilometer maakt de weg een paar grote bochten en stijgt, en gaat met grote bochten daarna weer omlaag. Hieronder zie je een T-splitsing, daar links, het dorp Moinho de Almoxarife in.

Rij door het dorp, bij de volgende T-splitsing linksaf. Rechts van de weg zie je glas / plastic / papier-containers.

Steek de eerste spoorweg over. Voor het tweede spoor ziet u een weggetje naar rechts. Ga daarin.
Aan het einde van dit weggetje is een komvormige parkeerplaats. De trap naar het perron beklimmen. De trein naar Coimbra vertrekt vanaf perron rechts (met je rug naar de trap).

 

Divider Termas Da Azenha

Volg ons blog

Elke week op zondagochtend vind je een nieuw blogje online. Elke week een paar minuutjes in Portugal. Zomaar op je eigen comfortabele bank.

Lees verder =>

De omgeving

Stranden, kastelen, rivierstrandjes, wilde wandelpaden, verlaten overgroeide ruïnes, gezellige dorpsmarkten, luxe shoppingmalls, en heel veel vogels.

Lees verder =>

Contact

Neem contact met ons op als je meer wilt weten, nieuwsgierig bent, en vragen hebt. We maken graag even tijd voor je.

Lees verder =>