GOED OM TE WETEN

Receptie
De receptie is het geel/blauwe gebouw, het is elke dag geopend.

Bakker
Er zijn diverse pastelarias in de buurt. In Vinha da Rainha aan de linkerkant van de weg, zit Almeidoce. Een stuk verderop vind je D. João III, onze favoriet, die bietenbroodjes, multicereais en soja broodjes verkoopt, en natuurlijk ook heerlijke bolos. In alle pastelarias kun je een geurige koffie krijgen, die vaak nog beter is dan de italiaanse. Espresso = uma bica, koffie verkeerd = uma meia de leite direta.

Zwembaden
Er zijn een paar regels: (jonge) kinderen mogen alleen in het diepe bad, als ze een zwemdiploma hebben en altijd onder toezicht.
Het gebruik van het zwembad is voor eigen verantwoordelijkheid.

We vinden het heel fijn als niemand steentjes, zand of andere rommel in het zwembad gooit.
Rondom de baden geen eten en drinken (glas!) gebruiken. Ga schoon in het water, niet bezweet of helemaal ingesmeerd met zonnebrandcrème.

We proberen zo weinig mogelijk chemicaliën te gebruiken om zoveel mogelijk te kunnen genieten van het zuivere water van de bron. Het water wordt gefilterd door het lava-filter tussen de baden, en het groenfilter aan de rechterkant. Er moet wel een beetje chloor gebruikt worden; dat zijn de drijvers die de tabletten bevatten.

WIL JE ALSJEBLIEFT HET TOILETPAPER IN HET BAKJE DOEN WAT IN DE BADKAMER STAAT? HET MAG NIET IN HET TOILET, IN VERBAND MET VERSTOPPING EN DE VERWERKING IN DE SEPTIC TANK.

DANK VOOR JE MEDEWERKING!

 Afval
Het gewone afval kan in de grote groene container die vlak naast de weg staat.
In Portugal kunt je afval scheiden. Er staan over Ecopontos.
papier: blauw / blik/plastic: geel / glas (alle kleuren): groen.

Op de volgende punten zijn de dichtstbijzijnde ecopontos ~
richting Soure: in Pedrogão do Pranto voor café “O Choupal” en in Vinha da Rainha naast de Farmácia.

Richting Paião/Figueira da Foz: in Alqueidão naast de grote kerk.

Roken
Het is verboden om binnenshuis roken. Je kunt wel nog steeds een asbak vinden in het huis, om buiten te genieten van je sigaret of sigaar.

Brand
Alle huizen en de kamers zijn uitgerust met een brandveiligheidsysteem.
In de huizen vind je een brandblusser.

In geval van brand: Ga direct naar buiten. Laat geen ramen en deuren openstaan. Als je weet, hoe de brandblusser te hanteren, probeer te blussen. Zo niet, laat ‘m dan lekker hangen waar-ie hangt.

Waarschuw Ellen: 00351-916 589 145 en/of bel het internationale alarmnummer 112.