Home » Activiteiten

Activiteiten

Termas da Azenha

Vakantiebestemming in Portugal

De eerste en enige Bed & Breakfast & Bathrobes in de wereld

Alles wat je kunt doen en van kunt genieten tijdens je vakantie in Termas-da-Azenha

Vakantiehuisjes en een B&B met goed internet. Wifi is inclusief, in de kamers, in de huisjes, op het dorpsplein, en op het kampeerterrein. Fijn voor vakantiegangers, helemaal top voor ondernemers die online werken vanuit welke plek op de wereld dan ook. Gemiddelde snelheid: 33 Mbps.

internet
mozaiek-op-het-dorpsplein-Termas-da-Azenha-3

Een paar terrasjes met een boel mozaïek. Dit is het dorpsplein. We hebben nog een Schaakterras, een Sprookjesterras, de kleine Zeemeermin, Alice in Wonderland en Elize & de 12 zwanen.

Bij de receptie vind je 26 van de 101 Dalmatiërs, de prinses op de erwt, Doornroosje, Rapunzel en nog meer bekende sprookjesfiguren. Ook de gevel van het badhuis is gemozaïekt. Ons eigen Gaudi-dorpje.

groot-mozaiek-bij-het-zwembad-in-Termas-da-Azenha

De Verkleedkamer – een van onze unieke specialiteiten. Het is ooit begonnen met de overblijfselen van mijn theatercarrière. Een kamer vol met glitterjurken, piratenpakken, hoeden, hoge hakken, brillen en nog veel meer.

Hoeden

Nederlandse, Engelse, Portugese boeken – je vindt de boekentoren in de grote zaal van het oude badhuis.

Het antieke Chinese schaakspel is een attractie voor de wat gevorderde schakers. (vanaf 14 jaar)

grote-zaal_schaakspel-en-boekentoren

Het paviljoentje op het dorpsplein is een prettig schaduwrijk plekje, waar we ’s zomers de Lego en de Duplo neerzetten. Vooral prettig voor jonge kinderen. In de grote zaal vind je pingpong, poolbiljart, tafelvoetbal, de Verkleedkamer, bordspellen, een antiek schaakspel, boeken, het pashokje voor de badjassen en kimono’s, en een prettige zithoek.

spelende-kinderen-in-het-paviljoentje

Er is een kleine fitness hoek met drukbank, Romeinse stoel, bokszak, elastische banden, en een boel verschillende gewichten.

training-in-de-grote-zaal (3)

Al deze dingen zijn gratis in en om het badhuis te gebruiken en/of te bewonderen. De grote zaal is geweldig. Koel in de zomer, warm in de winter. Dankzij het mineraalwater dat altijd spontaan door de baden loopt. Het komt met 30º uit de bron, en dient nu voornamelijk als een soort vloerverwarming.

Gedurende de stillere maanden hebben we regelmatig een groep te gast. Familiereünies, workshops in mozaïek, koken, Tai-Chi, schilderen, of bijeenkomsten van padvinders, fietsers of motorrijders. Georganiseerd door de mensen zelf, maar wij kunnen een mooie rol spelen in de randvoorwaarden. Denk aan catering, extra activiteiten, hulp bij transport e.d.

Praat met ons over je plannen! Helemaal vrijblijvend uiteraard.  +351 – 963 809 529 (mobiel/whatsapp)

We ontwerpen & maken badjassen en kimonos – een leuke aanvulling van onze B&B. Dit is dus de derde &B.  Ze worden ontworpen door Ellen, chief van Termas-da-Azenha, en genaaid door Gina, een portugese professionele coupeuse. We maken onze Unieke Stukken of de Tweezijdig Draagbare (je koopt dus eigenlijk 2 jassen voor de prijs van 1). Je kunt je favoriet bestellen, of je kunt een op maat gemaakte bestellen. Helemaal naar je eigen wensen – precies in jouw maat. info@termas-da-azenha.com

Last but not least: de was. Zelfs tijdens je vakantie gaan de huishoudelijke taken door. De was doen is daar één van. Geen zorg, doe alles in een zak, en wij wassen het voor je.

camping-je-kunt-de-was-doen

Boek nu:

via whatsapp, sms of telefoon: +351 – 963 809 529 info@termas-da-azenha.com