Home » Over Ons

Over Ons

Termas da Azenha

Vakantiebestemming in Portugal

De eerste en enige Bed & Breakfast & Bathrobes in de wereld

Over mij

Hallo! Wat leuk dat jullie hier even komen kijken! Mijn naam is Ellen Lanser, ik woon sinds 2000 in Portugal nadat we – toen nog we – halsoverkop verliefd geworden waren op het land. Toen-nog-we zijn het hele land afgegaan om te ontdekken waar we het liefste zouden wonen. Da’s best een lang proces geweest. Er waren namelijk ook nog twee kleine kinderen bij betrokken, en dan ben je wat voorzichtiger.

We zijn hier terecht gekomen, en daar heb ik nooit spijt van gehad. Het zijn goede tijden geweest, ook al was het niet altijd makkelijk. Vanaf begin 2005 doe ik het alleen, heb hier mijn twee zoons groot gebracht, en het dorpje verbouwd, opgeknapt, gemozaiekt, weer verbeterd, en om het belangrijkste niet te vergeten: ook nog gasten ontvangen.

We hebben heel veel met vrijwilligers gedaan – behalve dingen als electriciteit aanleggen en hele dikke muren wegslopen. Dat is beter als een vakman dat doet. Het was geweldig om met vrijwilligers te werken, en met een aantal heb ik nog steeds een leuk contact. Net als met een groepje vaste gasten.

Ik vind het nog steeds erg leuk vind om hele grote mozaieken te maken. En sinds een paar jaar ook nog kimono’s en badjassen. Zo komen we aan de titel: Bed & Breakfast & Bathrobes, de enige in de wereld!

Zo wordt ons dorpje steeds meer een bezienswaardigheid.

Natuurlijk ontvangen we nog steeds vakantiegangers, ondanks dat het 2020 zo’n raar jaar was. Mensen willen graag even eruit, dus de kamers zitten eigenlijk altijd vol. Ik zou het niet meer willen missen. Het is gezellig, en je komt de leukste mensen tegen.

Ik mozaïek graag, zoals je ziet, en wat ik vaak hoor: “Je vindt in elk hoekje weer iets anders.” Mensen vinden dat leuk, en ik ook. Het overkoepelende thema is sprookjes, maar dan vaak de wat onbekendere. Je kunt daar een boel in kwijt. En Alice in Wonderland is er ook bij, net als de 101 Dalmatiërs. Op de muurtjes bij de receptie vind je de bekendere archetypes uit sprookjes: de kikker, de prinses, de heks, de prins op het paard en die dingen meer.

Over hem

Broes, mijn jongste zoon, werkt al jaren mee. Hij is hier opgegroeid, samen met de oudste, en gebleven omdat hij het buitenleven prettiger vindt dan in een drukke stad. We hebben hier de ruimte dus we zitten mekaar niet in de weg. En samenwerken is geen probleem;  we kennen mekaar al een tijdje. Mochten jullie iets nodig hebben, dan kun je dus ook bij hem terecht. Hij spreek perfect Engels en Portugees, en Nederlands natauurlijk.

Over jullie

Het leukste van dit is als je gasten – jullie dus! – blij, tevreden en uitgerust naar huis gaan – of je nou 2 dagen of 3 weken blijft. We nemen je niet aan het handje, het is geen all-inclusive, maar we doen zeker ons best om een prettige ontspannen sfeer te creëren. Iedereen kan doen wat-ie wil (binnen de grenzen van de wellevendheid natuurlijk), dus of je nou gezellig wil kletsen op het dorpsplein tijdens de gemeenschappelijke maaltijden, of dat je met je familie lekker op jezelf blijft – het is allemaal prima. Vakantie is de belangrijkste tijd van het jaar; je moet je batterij opladen, anders loop je leeg!

Over ons, over alles en iedereen

Als je meer indrukken wilt over hoe het hier is, kun je altijd ons blog lezen of naar deze pagina gaan om te kijken of onze extra´s je bevallen. Op de overzichtspagina vind je alle info over de huisjes en kamers.