Home » Over Ons » Over Termas-da-Azenha

Over Termas-da-Azenha

Vakantiebestemming in midden-Portugal

De eerste en enige Bed & Breakfast & Bathrobes in de wereld

Heel fijn dat je voor een verblijf bij ons gekozen hebt!

De Termas da Azenha is al een hele oude verblijfplaats. Er komen al honderden jaren mensen hierheen, om te kunnen baden in het geneeskrachtige water. De oudste geschreven berichten dateren van 1711, van de arts Dr. Fonseca. In die tijd was het een houten gebouw, en houten baden.

Wij wonen hier vanaf 2000.

We hopen dat je het prettig hebt en dat je met goede herinneringen weer naar huis gaat. Mocht je iets missen, of is er iets mis, kom dan alsjeblieft even naar ons toe. We willen dat graag zo snel mogelijk oplossen.

Uit respect voor deze plaats en alle mensen die hier een goede tijd beleefd hebben, en alle (kleine) dieren die hier rondom ons leven, hebben we gekozen voor een bijzondere aanpak. Dit is niet een gewoon aparthotel/B&B; we doen alles een beetje anders. We hopen dat je de Termas speciaal daarom gekozen hebt, maar mocht dat niet zo zijn, dan volgt hier een kleine uitleg.

De kamers worden elke dag schoongemaakt, maar we verschonen niet elke dag de lakens en de handdoeken. Mocht je dat anders willen, dan kun je dat aangeven.

De huizen zijn zelfvoorzienend, en worden grondig schoongemaakt opgeleverd.

We proberen zo weinig mogelijk milieu-belastende middelen te gebruiken. We scheiden het afval (glas, plastic & blik, papier, groen afval), we hebben een composthoop en eten zoveel mogelijk biologische groente en fruit.

Alles wordt zoveel mogelijk gebouwd van beschikbare en al bestaande materialen. We gooien weinig weg. We zijn zo gastvrij mogelijk voor alle dieren die in de jungle rondom ons leven: vogeltjes, kleine zoogdieren als dassen en vossen, reptielen en insecten. We hebben bijvoorbeeld hier & daar hopen takken liggen. Daar leven veel hagedissen en insecten (voer voor de vogels). Klimop, kamperfoelie en dergelijke klimplanten zijn een prima schuilplek voor alle kleine vogeltjes die je ’s ochtends wakker zingen.

Als je tevreden bent en je hebt het prettig gehad, wilt je dat dan aan je familie, vrienden en kennissen doorgeven? Deze mond-tot-mond reclame is voor ons heel belangrijk.

Een review stellen we erg op prijs. Dat kan op Zoover, Google of op Facebook.

Als je op de hoogte wilt blijven van het wel en wee van de Termas, kun je elke week ons blog lezen. Het komt op zondagochtend op Facebook en  Instagram en op onze site natuurlijk.