Home » Autoverhuurder gooit roet in het eten

Autoverhuurder gooit roet in het eten

Het liep allemaal een beetje anders dan gepland. Je denkt dat je het allemaal zo leuk uitgedokterd hebt, gooit de vliegtuigmaatschappij roet in het eten. Op het laatste moment een berichtje: “Hallo lieve klant, we gaan een dag eerder, of een paar dagen later. U mag kiezen.” O, geweldig, dank u. Fijn hoor.

Daarna begon de autoverhuurder óók nog moeilijk te doen

Autoverhuurders zijn in Portugal heel streng, en houden zich strikt aan De Regels.

Welke regels dat zijn, weet niemand, dat staat waarschijnlijk in de beruchte “Terms & conditions”. Of dat geloof gerechtvaardigd is, zou ik niet kunnen zeggen, maar hoe het ook zij: daar sta je dan, met een kortaffe dienstklopper achter de balie, en jij in tranen van frustratie ervoor.

Hele lieve onbekende medereizigers hadden al aangeboden, dat ze hun creditcard mochten gebruiken. Precies wat er door mij heen ging, toen Helmy belde met het bericht dat ze niet zingend kwamen aanzoeven met hun ruim tevoren gereserveerde en betaalde huurauto, maar dat ze met de trein kwamen. Vanwege dat je je op het juiste moment niet de juiste vier nummertjes kunt herinneren.

En of ik hen wilde komen ophalen.

Het autoverhuurbedrijf accepteerde niets dan haar eigen creditcard, waarmee ze trouwens de auto al betaald had, maar omdat ze op dat moment-suprême haar pincode niet kon produceren, ging de hele deal niet door. (Ik wist niet eens, dat een creditcard een pincode hád.)

Dan ben ik toch eigenlijk wel benieuwd, hoe vaak het gebeurt dat er mensen met een huurauto vandoor gaan – want daar was het voor, werd uitgelegd door de brommerige medewerker aan de balie. Als je iets kunt begrijpen, kan het vervelend zijn, maar okee. Je snapt het.

Als iets onbegrijpelijk is, wordt het een kommervolle situatie.

En deze autoverhuurder was volkomen onbegrijpelijk

Maar! Als Helmy ergens goed in is, dan is het wel om de moed erin te houden, en zo zat ze al snel met haar nieuwe liefde in de trein. Die nieuwe liefde heet GertJan, en heeft de eer om deze keer de reisgenoot te zijn die mee mag naar de Termas.

“Weet je dat het al de vijfde keer is, dat ik hier ben?” zegt Helmy terwijl we aan het kletsen en mozaieken zijn. “De eerste keer met m’n dochter, de tweede keer kwam een vriendin langs, de derde keer alleen – toen hing ik steeds in de hangmat op het Sprookjesterras, weet je nog?”

“Jaja, jaja” roep ik “dat is die beroemde foto van jouw voetjes uit de hangmat!

Hét beeld van ontspanning! Tuurlijk weet ik dat nog!”

“Ik mag nog wel blij en dankbaar zijn dat ik mee mocht” zegt GertJan met zijn diepe stem, “en dat ben ik ook hoor, anders had ik die review niet achtergelaten op Facebook.” (***** “Alleen hoogtepunten!” – dankiedankie)

“Kun je er niet een stukje afhalen, van die man” grap ik tegen Helmy, “hij is veel te lang, joh!” “Nee, hij is prima zo” antwoordt Helmy met een lieve glimlach, “hij kan precies zo blijven als hij is.”

Ware liefde.

Ondertussen is het wel heel handig dat GertJan zo lang is, want hij kan makkelijk bij de bovenste papegaai. Om te lijmen. Om te poetsen. Om te voegen. En om dan weer te poetsen.

Als dit geheimtaal voor je is, dan verklaart de foto alles. Zij zijn degenen die de vier vliegende papegaaien gemozaiekt hebben.

.

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen.

We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 4 vakantiehuizen, 2 gastenkamers, een kampeerterrein en een heleboel leuke dingen om te doen.

Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Sinds een paar jaar zijn we de enige B&B&B in de wereld: Bed & Breakfast & Bathrobes.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

Je kunt je abonneren op het blog – kijk maar hiernaast »

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Instagram, en op Pinterest.