Termas da Azenha

Vakantiehuisjesverhuur in Portugal

The first and only Bed & Breakfast & Bathrobe in the world

Aan de muzikale (piano)rol

De pianostemmer schudde droevig zijn grijze hoofd. Nee, daar was eigenlijk niets meer aan te doen … ja, hij kon nog wel wat, maar: “dan moet-ie helemaal uit elkaar, alle snaren eraf, het vilt vervangen … dat wordt zo tegen de 900 euro.”

Ik begon ook droevig met mijn hoofd te schudden. “Tjee, 900 euro, daar kun je een hele leuke tweedehands piano voor kopen”, zeiden wij tegen elkaar, en schudden elkaar hartelijk de hand. Bedankt voor het langskomen, en tot de volgende keer maar weer.

Ik begon me te oriënteren over een vervanging.

Zo één met van die kandelaars voorop, en mooie gedraaide poten

Mijn rug begon direct te protesteren, want we hadden dit kreng met ongelooflijk veel moeite hier binnen gekregen, en zo één met kandelaars voorop zijn nóg veel zwaarder.

En dat allemaal, omdat er een familie muizen een onderkomen zocht aan het begin van de winter. Welk idioot zoogdier eet er nu vilt? Waarom doen muizen dat? Maar ja, logisch, we zitten hier midden tussen het groen, er wonen van allerlei beestjes en beesten hier, en in feite hebben zij de oudste rechten.

Ze willen ook graag warm zitten in de winter.

Ik ging op zoek naar vervanging. Ik zag een heleboel mooie plaatjes van je-wilt-niet-weten-wat-een-prachtige-piano’s, maar waar het natuurlijk op neer komt is die rand van wit en zwarte toetsen. Die zijn uiteindelijk het belangrijkst. Het model minder.

blog_aan-de-muzikale-pianorol

credits: pianotechniek.nl

En ja – ik kan wel dromen dat ik zo’n geweldige varkenpiano heb staan, maar dat gaat nooit werkelijkheid worden. Net zoals die met die kandelaars niet.

Tijd om praktisch te worden, te zijn en te blijven.

En toen viel ik over een rol. Een pianorol

Dit leek me wel wat! Een electrische piano, maar dan terug gebracht naar de essentie: die zwart en witte toetsen. Je kunt ‘m oprollen als je ergens anders wilt zitten. Je kunt het volume harder en zachter zetten. Dat zijn al twee dingen waar ik erg enthousiast van wordt.

Reden genoeg om ‘m te bestellen.

recreatie_muziekinstrumenten

Hij ligt nu bovenop de oude piano, waar de muizen overigens allang uit verjaagd zijn. Dat lijkt me een prima plekkie. Mocht je graag piano spelen, dan kan dat dus, als je hier je vakantie viert. En zoals je ziet, hebben we ook een (kinder)viool, een (gele) ukelele, een (portugese) gitaar, een (ouderwetse) melodica, een (klein) trommeltje en een (afgekloven) blokfluit.

Er zijn aardig wat gasten die (kinderen hebben die) piano spelen

Ik vind het altijd een balsem voor de ziel om te horen. Heerlijk.

O ja, nog één kleinigheidje: de vlooienmars is verboden, net als “Für Elise”. Dat heb ik nou nét een keer te veel gehoord.

Toetje: de link naar ELO – Roll over Beethoven.

Elke week op zondagochtend vind je een nieuw blogje in je mailbox. Elke week waan je je een paar minuutjes in Portugal. Zomaar op je eigen comfortabele bank.

Even geduld a.u.b.

Dank voor uw inschrijving!

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein met een zwembad, en een grote zaal met pingpong, tafelvoetbal, poolbiljart, bordspellen, en onze specialiteit: de Verkleedkamer.

Overal zie je grote mozaieken en muurschilderingen.

Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn. Het geneeskrachtige water stroomt er nog steeds doorheen, en is nog steeds van een excellente kwaliteit.

Sinds 2018 noemen we onszelf de eerste en enige B&B&B in the world – Bed & Breakfast & Bathrobes. Je kunt een kimono of badjas in onze webshop kopen, of er één bestellen – dan wordt-ie op maat gemaakt voor je, helemaal naar je eigen wensen.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog, dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.