Home » Alleen op vakantie

Alleen op vakantie

Je hebt weleens van die momenten dat je denkt …. ooooo, wat een leven, ik wil op vakantie!!

Dan zit je er even doorheen.

Ik had zo’n moment van de winter

Als troost begon ik te bedenken wat voor een vakantie ik dan leuk zou vinden. Ik heb geen relatie, en woon met mijn volwassen zoon in ons dorpje. Ik zie het niet gebeuren dat wij met z’n tweeën op vakantie zouden gaan, want hij vindt heel andere dingen leuk dan ik.

Alleen op vakantie dus

Nu is dat geen punt, want ik kan mezelf uitstekend vermaken en ben graag in m’n eentje, maar op vakantie is dat even anders. ‘k Heb het wel gedaan, lang geleden, op zoek naar De Plek hier in Portugal, maar om nou te zeggen dat dat leuk was …. niet echt.

vrouw-op-het-strand

Alleen in je auto, op ontdekkingstocht is prima. Maar je moet toch ook eens wat eten. Daar zit je dan, alleen in een restaurant. Hoeft helemaal geen sterrenrestaurant te wezen, maar het is toch wat ongemakkelijk. Voeg daarbij dat een portugese vrouw nooit en te nimmer alleen zou gaan zitten eten in het openbaar, en je bent nog een bezienswaardigheid ook. Dat ze om het hoekje van de keukendeur éven naar binnen gluren om bijzondere jou te zien.

Het voelt niet echt lekker op je gemak

Ik kwam al snel op het verschijnsel “groepsreis”. Nu zie je soms weleens van die enorme bussen als insecten met verduisterde ramen en waarschijnlijk een boel mensen in z’n buik, maar dat trekt me niet. Integendeel, dat lijkt me ongeveer het ergste dat je kunt bedenken.

Wat is nu een leuke groepsreis?

Al troost-fantaserende leek het me ook niet ontspannen als het een gemengde groep zou zijn, nog even afgezien van waar het dan moest wezen. Alleen vrouwen is wel zo makkelijk, niemand hoeft z’n buik in te houden, je hebt niet van dat vervelende gegiechel of uitgesloof – of nog erger: mannen die van allerlei gaan uitleggen en vrouwen die dan net doen alsof ze geïnteresseerd zijn.

Met vrouwen onder mekaar kun je onbeschaamd los over de voordelen van pyama’s tegenover naakt slapen, zonder dat daar ranzige grappen bij gemaakt worden. Je kunt ongehinderd over je buik wrijven na het eten als het lekker geweest is, en het bovenste knoopje van de broek los maken (op de vreethaak zetten). Je kunt zonder bh op je gemakkie komen ontbijten en pas daarná gaan douchen. Je kunt je bevallingen en andere gynaecologische dingetjes behandelen zonder dat iemand daarvan gaat griezelen. (Nou ja, er was een enkele vrouw die geen kinderen had, en daarna precies begreep waarom.)

Alleen vrouwen dus, duidelijk

En dan, wat ga je doen? De hele dag de Linda zitten lezen lijkt me niks. Sowieso is veel zitten niet echt mijn ding. Krijg je pijn in je kont van. Beetje tuinieren, beetje mozaïeken, beetje wandelen, beetje door een stadje slenteren, beetje naar het strand …. van die dingen. Beetje bezig met dit of dat, niet te ingewikkeld maar wel voldoende uitdagend.

vrouw-naast-een-ezel-na-een-massage

Een goeie massage lijkt me erg aangenaam. En een goed boek hoort erbij. Lekker eten, beetje tutten in de keuken met z’n allen kan ook erg gezellig zijn. Lekker glaasje erbij – wat wil een mens nog meer?

Wie, wat, waarom en hoe is afgedekt, nu nog waar

Richting Midden-Oosten valt af wat mij betreft, ik zou bij wijze van spreken de bommen al horen ontploffen in Italië.

Omhoog? Ierland? Ik ben er nog nooit geweest, maar mijn zus zegt dat het er prachtig is. Makkelijk ook dat je de mensen kunt verstaan. Soort van dan. Denemarken, het vredigste land op de wereld? Hm.

Moeilijke beslissing hoor.

En opeens trof het me als een bliksemschicht. Waarom weg? Alles wat ik wil is hier. Wel zo relaxed, geen koffers, geen stress, niet duur … en ik ben een huismus, dat heb ik al eens bekend in een vorig blogje.

Daarna was het een korte weg naar het bedenken van een vakantie voor single vrouwen van 45+

En het was enig. Alle weken heel anders, want andere groepen – denk liever: groepjes, want het is geen massa-toerisme! – het was gezellig getut waarbij iedereen haar eigen ding kon doen. Als je wilt uitslapen tot 10, 11 uur: prima. Wil je liever om 6 uur op, ook prima.

Voel je thuis en doe je ding

De laatste week in juni was warm. Letterlijk en figuurlijk. Het was maar een klein groepje, maar er zaten 2 terugkomers bij. Zij komen al jaren met enige regelmaat even een weekje bijtanken en zijn helemaal thuis. Een goed voorbeeld!

De foto’s illustreren vermoedelijk uitstekend hoe ontspannen(d) zo’n weekje single vrouwen 45+ is!

Deze ervaringen hebben me gesterkt in de gedachte dat er behoefte is aan zulke themaweken – er zijn immers best veel vrouwen van 45+ die op een ontspannen manier op vakantie willen zonder partner. Je hoeft niet per se single te zijn, je mag best een (lat)relatie hebben 😉 als je maar alleen komt.

Het programma geeft aan dat je gelijkgestemden tegen zal komen die geinteresseerd zijn in dezelfde dingen als jij: wandelen, koken, mozaieken, lezen, en natuurlijk veel kletsen.

Dit jaar doen we nog 1 week. In de herfstvakantie, om docenten ook de kans te geven om te boeken. De tickets zijn dan wel wat duurder, maar als je op tijd bent, valt het nog mee.

14 – 22 oktober: Laatste kans dit jaar! Single week voor vrouwen van 45+. Niet helemaal zeker? Kijk even rond op de site of je deze sfeer leuk vindt (ongedwongen, comfortabel maar geen sterrendingetje) of je kunt ’s even mailen: info@termas-da-azenha.com.