Home » Bed & Breakfast & Badjassen

Bed & Breakfast & Badjassen

Ik droom van een bruine lange badjas. De stof is bedrukt met gele en bruine strepen, met bloemetjes erop, die door gouddraad omzoomd zijn. Het is een mooi diep middelbruin, als van een kastanjeblad in de herfst. Het geel is heel bescheiden, en de bloemetjes en het gouddraad maakt het bijzonder.

Van achter valt-ie tot op de grond, van voren maakt de stof een mooie boog naar boven. Daar zit de sluiting, iets bronzigs. Er zit een goeie kraag op, hij is aansluitend, en in mijn meest extravagante dromen heeft-ie zelfs zoiets als een pauwenstaart. Gemaakt van aangenaaide halfronde stukjes van dezelfde stof. Liefst omzoomd met gouddraad.

Leuk hè, om zo te dagdromen

Jaren geleden waren hier twee dames, die een badjassen-webshop wilden beginnen. Badjassen gemaakt door portugese naaisters. In die dagen was het nog niet zo’n oerwoud van webshops, dus dat liep best lekker. De dames waren niet tevreden met het aanbod van badjassen (badstof, op de knie, maakt je dik, saai, niet erg elegant, maar wel praktisch) en maakten van hun frustratie hun side hustle.

blog_Bed-&-Breakfast-&-Badjas

Ik werd erbij betrokken: of ik portugese naaisters kon veroorzaken. “Tuurlijk” blufte ik, maar in werkelijkheid had ik geen idee. Ik kende niet 1 portugese naaister.

Een advertentie in de supermarkt was de oplossing

Ik werd platgebeld door naaisters. (Daar hoef je nu niet meer om te komen, die hebben inmiddels allemaal een baan bij de supermarkt. Er zijn nog 2 redelijk grote kledingproducenten in Portugal.)

Na de eerste selectie hadden we met 3 naaisters op 1 dag afgesproken. De dames, laten we ze Christina en Maria noemen, kwamen uit Nederland vliegen en waren een paar dagen te gast in de Termas.

En nu even een terzijde:

Afgelopen zomer was de zestiende met een dorp vol met gasten. Hartstikke leuk. Het was een harmonieuze, gezellige zomer. Door omstandigheden deden mijn zoon Broes en ik het samen, zonder het “TermasTeam”. Dat was weliswaar doorgaan, maar het was goed te doen.

Ik verhuur al heel lang niet meer van zaterdag tot zaterdag. Je kunt aankomen op elke dag van de week. Fijner voor onze gasten, fijner voor ons.

Koken is een kwestie van goed voorbereiden, met dank aan de onvolprezen hooikist. Alles Heel Goed Schoonmaken aan het begin van het seizoen scheelt een boel. En verder is het opstaan, aanpakken en blijven lachen.

En als je dat kan, kan je alles

Ik had al wat langer een gevoel van: tijd voor een nieuwe uitdaging. En daar vielen de badjassen ineens uit de lucht. In mijn dromen dan. Na wat broeien en fantaseren ging ik eens opschrijven wat er zo bij komt kijken, het openen van een webshop en het maken van badjassen, en dat leek doenbaar.

Ik vroeg toestemming aan Christina en Maria, die hun zegen over de nieuwe onderneming uitspraken. Zij waren er inmiddels mee gestopt. Het was toch meer werk geweest dan ze gedacht hadden, en het was hun bedoeling geweest om het er een beetje bij te doen. Bij je normale leven.

Ja, die valkuil ken ik inmiddels ook

Ik ben er ook ingetrapt, en nu zit ik er tot over m´n oren in. Er staat een normale naaimachine, een overlock, een hoge kniptafel, een garenrek, een patroontafel, en er ligt minstens 35 kilometer stof in de speciale stoffenkamer. Daar hangen ook de badjassen die af zijn, gemaakt door Gina.

Gina werkt in de supermarkt (ja, hoe denk je dat ik aan die wijsheid kom?) en is heel enthousiast over het badjassen plan. Ze zou liever gisteren dan vandaag terugkeren in haar oude vak.

Tja, nou moet ik wel …

De ideeën vallen bij bosjes uit de hemel, maar het is nu geen tijd voor dromen en ideëen, het is tijd voor concrete actie. Hoe opent een mens een webshop? En hoe gaat dat met de marketing?

Dit blog leek me een goed begin. Er staan foto’s op de site en op Facebook. En op Etsy.

Een paar moeder-dochter badjassen. Een paar vader-zoon jassen. Lekkere warme. Luchtige korte. Makkelijk oprolbare, een vintage, en een elegante lange. ´t Zijn er nog niet zo veel, maar misschien zit er iets voor je bij. Leuk Kerstcadeautje misschien?

blog_Bed-&-Breakfast-&-Badjas

En ik heb inmiddels mijn bruin-geel-goud gestreepte droomstof gevonden!

Alleen ontbreekt de tijd om er iets van te maken …

3 reacties op “Bed & Breakfast & Badjassen”

  1. Wat een heerlijk dagdroom! Badjas is idd niet gemakkelijk te vinden, dan met veels te wijde mouwen , , zo onhandig….. mooie en prettige stof , etc. Etc. Ik ga eens kijken op Etsy

    Weer een leuke blog Ellen ‼️?

  2. Dank je Els! Ik hoop dat je een leuke vindt – maar misschien ook aardig om te weten dat je er één kunt bestellen die helemaal naar je eigen wensen op maat wordt gemaakt. Bijvoorbeeld met steekzakken, en manchetten, van een stof die jij mooi vindt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *