Home » Een mix van romantiek, sport en fotografie

Een mix van romantiek, sport en fotografie

Negen jaar geleden was hij er voor het eerst. Als vrijwilliger. We waren in die tijd nog druk bezig om ons dorpje te verbouwen, op te leuken en te verbeteren, en Sebastiaan heeft daar zeker vol enthousiasme aan meegedaan! En hij maar alles fotograferen.

vrijwilligers bij de Bunker

Er was een leuk groepje vrijwilligers toen

Patricia en Martin, een duits stel uit Rostock met een ongelooflijk behendig en slim hondje, Edvin. Peter uit Sneek, die even eruit moest om ’s even na te denken over wat hij verder met het leven wou, en dat niet stilzittend wou doen. Nijmeegse Eline, die één van onze prijsvragen gewonnen had, en die al snel bij de kring ging horen.

En Sebastiaan uit het voormalige Oost-Duitsland. Die overal alles fotografeerde

Het grappige was, dat als Peter Fries sprak, de duitsers hem uitstekend begrepen, terwijl de nederlanders er geen woord van konden verstaan.

’s Avonds werd het altijd gezellig. Overdag ook hoor, maar dan werden er ook veel mooie dingen gerealiseerd. De Bunker is daar één van. De oude watertank die achter Palmeira en Oliveira stond, kon prima dienst doen als toiletgebouwtje voor de kampeerders op de heuvel.

fotograferen in de spiegel

De heuvel is natuurlijk een prachtplek om te kamperen.

Gezellig, zo’n groepje vrijwilligers. Zeker als je de foto’s terug kunt kijken

In mijn beleving zijn ze maanden geweest, maar of dat echt zo was, zal ik nog ’s navragen. Dat kan, want Sebastiaan is er weer. Als gast, samen met zijn vrouw Kristin. Het leuke is, ze hebben hier iets moois gekregen. Sebastiaan had haar meegevraagd op een korte vakantie, en ik meen zelfs dat ze 2 aparte kamers hadden geboekt.

Die andere kamer was al snel niet meer nodig.

Mooi toch, als de wortels van een relatie hier liggen. Daar ben ik trots op, en blij mee, alsof ik er iets mee te maken heb gehad. Niet natuurlijk, maar dat maakt niks uit. Dat ze nu als man en vrouw weer terug komen, vind ik helemaal leuk. En dat hij nu de huisjes wil fotograferen: geweldig!

de fotograaf en zijn vrouw bij Termas-da-Azenha

Sebastiaan is een talentvolle fotograaf. Het is nog niet zijn beroep, maar wie weet gaat dat ervan komen. Hij vroeg nu of hij een paar huisjes zou kunnen fotograferen, want daar is behoefte aan in professionele kringen. Dan zet je je portfolio online, en als je ergens in de buurt bent is er misschien een klus in de buurt. Je fotografeert er lustig op los, stuurt ze op, ontvangt de betaling, en je bent lekker bezig geweest tijdens je vakantie!

Ja, wie wil dat nou niet? Zeker als je van fotograferen houdt, is dit een pracht van een deal!

En kijk, tijdens een rondje hardlopen maakte hij deze foto. Ik vond ‘m wel indrukwekkend.

foto met de zelfontspanner

Net zo indrukwekkend als de prestatie om 20 kilometer naar het klooster van Seiça en terug te lopen; mijn mond viel open. Commentaar van Sebastiaan: ach, het is maar een halve marathon. Commentaar van Kristin: een trotse lieve aai over zijn wang.

Ik zat nog steeds met m’n mond open …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *