Home » Een vriendelijke nummer één in de zoekmachines

Een vriendelijke nummer één in de zoekmachines

Dertigduizend jaar geleden. Als mensen toen de drang voelden om ergens anders naar toe te gaan, wendden ze zich tot hun wijze vrouw of sjamaan, pakten ze hun vuurstenen en halve kokosnoten in, en begonnen te lopen.

Wij doen dat tegenwoordig een beetje anders.

Wij pakken onze telefoon, en wenden ons tot een zoekmachine

We laten ons niet meer zo verrassen als de vroegere mensen; wij weten al een heleboel van tevoren als we op reis gaan. En meestal gaan we ook niet lopen. We moeten eerst door een rijstebrijberg van keuzes heen, voor we kunnen bepalen waar we dan heen willen. Gevoed door het gevoel van dat je éven eruit moet.

Even uit de normale gang van zaken, even niks aan je hoofd, even helemaal wegwezen.

Voor ons, gastgevers, bemiddelaars en reisbureaus, is het dus zaak dat jullie, aankomende luiaards, ons goed kunnen vinden. Hoe, o hoe, kom je op die felbegeerde eerste plaats? Ik zal je zeggen, dat is nog een veel grotere rijstebrijberg!

Bovendien houdt die zoekmachines nogal van geheimzinnigheid, dus hoe die spinnen en algoritmes hun werk doen, is niet van A tot Z wijd en zijd bekend. Sommige specialisten weten er alles van, door ervaring en door studie. Het schijnt, dat ze het ook leuk vinden om te doen.

Heel bijzonder, want ik krijg op een mooi moment wel ’s ergens anders trek in dan in rijstebrij.

Stel, je voelt die drang om je halve kokosnoten te gaan inpakken, en ’s elders te gaan rondkijken. Wat doe je? Er zijn mensen die nog steeds naar een reisbureau gaan. Veel reisbureaus hebben ook een site, natuurlijk, net als alle bemiddelaars, en alle hotels en B&B’s.

Tik eens: B&B in Portugal in. Wat is je nummer één?

Die van jou is waarschijnlijk anders dan die van mij. Dat komt omdat we allemaal onze eigen paadjes bewandelen op het web. De zoekmachines weten dat, en als je het mij vraagt, kennen ze ook allemaal hun macht, hoe groot of klein ze ook zijn. Ecosia net zo goed als Google.

Zoekmachines zijn net mensen – als je er een beetje vriendelijk tegen bent, doen ze van alles voor je. Nu is het natuurlijk wel een pietsie anders, want je kunt heel hartelijk tegen je telefoon gaan glimlachen, zoals je bij een mens zou doen, maar daar reageren zoekmachines dan weer niet op.

Je moet op een heel speciale manier aardig zijn: zoekmachinevriendelijk

Poeh! Ik vind het wel prettig dat je daar specialisten voor in kunt huren. Misschien ben ik wat ouderwets, maar ik vind mensen toch een stuk makkelijker op dat gebied.

Misschien komt het omdat ik in Portugal woon; mensen zijn hier van nature vriendelijk en glimlachen tegen iedereen.

.

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen.

We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 4 vakantiehuizen, 2 gastenkamers, een kampeerterrein en een heleboel leuke dingen om te doen.

Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Sinds een paar jaar zijn we de enige B&B&B in de wereld: Bed & Breakfast & Bathrobes.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

Je kunt je abonneren op het blog – kijk maar hiernaast »

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina en op Instagram.