Home » Forensische studenten in the house!

Forensische studenten in the house!

“Forensisch” is een beetje een mysterieus woord voor mij. Waarschijnlijk komt dat omdat het stikt van de forensische teams zodra er een misdaad op te lossen valt … in de thrillers die ik van tijd tot tijd graag mag lezen.

Forensische studies is een breed begrip. Gelukkig. Het mysterie geeft zich niet snel prijs

Waarom zou ik bang zijn om dit mysterie te ontrafelen? Wel, we hebben een groepje stagiaires in huis, die drie maanden lang van allerlei dingen aan het ontdekken zijn om dingen te weten te komen. Tenslotte zijn het toekomstige wetenschappers. Die moeten dingen weten.

Forensische stagiaires op onderzoek

blog_forensische-studenten-in-the-house

Deze studenten zijn nu al bijna twee maanden hier. Ze zijn al over de helft van hun stage, die in totaal drie maanden duurt. Het is tamelijk intensief, lijkt me, niet alleen vanwege je studie en opdrachten, maar ook het samenzijn. Je woont drie maanden lang met mensen die je voorheen niet of nauwelijks kende.

De stagebegeleider leek het een goed idee als er op de stageplek een nederlandse-maar-portugees-sprekende eigenaar was

Niet zo gek gedacht. Portugees is toch een heel ingewikkelde taal om te leren, en tenzij je een dikke talenknobbel hebt, gaat dat niet lukken in 3 maanden. Vooral omdat je ook nog van allerlei andere dingen te doen hebt natuurlijk.

Ik vermoed dat forensische studies niet direct een talenknobbel vereisen maar meer een bèta-brein

Nu is dit groepje wel van zessen klaar, en heeft niet onder een steen geleefd, dus ze redden zich wel. Ze schrijven zelf ook elke week een blogje vanuit hun persoonlijke invalshoek, waarin o.a. beschreven wordt hoe een bezoekje aan de pastelaria verloopt, een interview met de brandweer en een uitstap naar Coimbra. Ze redden zich wel.

blog_forensische-studenten-in-the-house

Ik heb hun blogs met enige terughoudendheid gelezen, want ik wil zo graag het mysterie behouden dat voor mij in het woord “forensisch” zit. Ik ben geen wetenschapper, zoals zij, ik ben meer een dromer. Als je niet weet wat iets betekent, kun je er zo fijn over fantaseren.

Ik kan je de blogjes (en de rest) van harte aanbevelen!

Ze zijn amusant, leuk geschreven, en geven een goed beeld van hoe het leven van een forensische stagiair in het buitenland is. Je wordt er wel wat wijzer van, van die blogjes, maar het mysterie is in stand gebleven. Heel fijn. Wat ik nu meer weet als voorheen, is dat insecten op hun tellen moeten passen, want zodra er een kever of een tor geheel onschuldig hun huisje binnen zou wandelen, wordt hij direct in een pot gestopt.

Wat ik nog ’s zal vragen, is of dat een zogenaamde stikpot is of niet, want dat zou ik wel weer sneu vinden voor zo’n prachtige neushoorntor bijvoorbeeld …

blog_forensische-studenten-in-the-house

Ik mag gewoon blijven doordromen. En zij komen van alles te weten.

Mooier kun je het niet hebben!

blog_forensische-studenten-in-the-house