Termas da Azenha

Vakantiehuisjesverhuur in Portugal

The first and only Bed & Breakfast & Bathrobe in the world

Kaarttoernooi: de kaarten zijn geschud

Je ziet regelmatig mensen kaarten in het café.

Nu is het cafébezoek nogal teruggelopen, en ik kom er ook niet zo vaak, maar áls – dan zitten er bijna standaard mensen te kaarten.

blog_kaarttoernooi-de-kaarten-zijn-geschud

credits: sportv.globo.com

‘k Heb 20 jaar geleden nogal veel gekaart. Dat was in het begin, toen we met een klein ploegje aan het opknappen waren hier. Het lijkt wel of het erbij hoort: verbouwen en klaverjassen.

En met je kinderen doe je dat natuurlijk ook – als je er echt niet onderuit kunt

Nu was ik niet de beste kaartspeler aller tijden, er is zelfs ’s iemand geweest die schaterlachend na het potje zei, dat-ie 3 keer de boer had gespeeld, en ik niks in de gaten had gehad. Mijn partner ook niet, trouwens.

Ik hoor dus niet bij de mensen die zitten te tellen, alles opslaan wat er gespeeld wordt, en spelen om te winnen. Ik speel meer om slap te kletsen, om het gezellig te hebben. Ik hoor dus zeker niet thuis op het toernooi, dat hier in de buurt georganiseerd is.

‘k Zag het ineens hangen, toen ik bij de bakker kwam: een kaarttoernooi

blog_kaarttoernooi-de-kaarten-zijn-geschud

Niks bijzonders, zou je zeggen, hoewel: in deze digitale tijden misschien toch wel. Er zitten wellicht duizenden mensen online te kaarten, maar “live” gebeurt het niet zoveel meer.

Nee, niks bijzonders eigenlijk, totdat ik de prijzen zag.

Hoofdprijs: een varken. Tweede: een ram. Een schaap, twee hanen, enzovoort

Allemaal levende beesten. Je kunt een hele boerderij winnen! Dat vond ik nou wel bijzonder!

Elke week op zondagochtend vind je een nieuw blogje in je mailbox. Elke week waan je je een paar minuutjes in Portugal. Zomaar op je eigen comfortabele bank.

Even geduld a.u.b.

Dank voor uw inschrijving!

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein met een zwembad, en een grote zaal met pingpong, tafelvoetbal, poolbiljart, bordspellen, en onze specialiteit: de Verkleedkamer.

Overal zie je grote mozaieken en muurschilderingen.

Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn. Het geneeskrachtige water stroomt er nog steeds doorheen, en is nog steeds van een excellente kwaliteit.

Sinds 2018 noemen we onszelf de eerste en enige B&B&B in the world – Bed & Breakfast & Bathrobes. Je kunt een kimono of badjas in onze webshop kopen, of er één bestellen – dan wordt-ie op maat gemaakt voor je, helemaal naar je eigen wensen.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog, dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.