Home » Lange-termijn-verhuur zónder stagiaires

Lange-termijn-verhuur zónder stagiaires

[et_pb_section fb_built=”1″ _builder_version=”4.3.2″][et_pb_row _builder_version=”4.4.8″][et_pb_column type=”4_4″ _builder_version=”4.4.8″][et_pb_text _builder_version=”4.4.8″]

Ja, dat is even een andere koude douche, nietwaar? De drie stagiaire die in september zouden komen weten het nog niet, maar vandaag maakt de Hogeschool van Amsterdam bekend dat het alle buitenlandstages voor het eerste semester van volgend schooljaar opschort. Dat betekent dat de eerstvolgende mogelijkheid zich zal aandienen in februari 2021.

De drie stagiaires en ik hadden dit scenario reeds besproken

en toen waren we het er over eens dat als dit zich zou verwerkelijken – wat dus nu is gebeurd – zij hun stageplaats vasthouden om in februari alsnog aan die stage te beginnen. Gelukkig lopen zij hierdoor geen vertraging op, want ze kunnen de vrijgekomen tijd invullen door het naar voren trekken van andere onderwijsdingen die ze moeten doen en volgen.

Wie er nu wel met een acute situatie zitten zijn wij; immers ga ik nu voor een jaar een huis huren dat voor minstens 3 maanden leeg gaat staan. Ik ga even nadenken over wat ik hier mee moet en hoor het graag van je als je zelf ideeën hebt.

Het gaat wel weer lekker zo. Begint het hier nog te regenen ook, sodeju.

Vriendelijke groet, P.

Bom dia!


Tja … dat had ik wel verwacht.

De hogeschool – en een boel mensen in de wereld met hen – zijn erg bang om risico’s te nemen.

Inmiddels wordt het verhaal een beetje anders, de grenzen zijn weliswaar open, maar ook wel een beetje bereikt. Een grote groep mensen is niet meer in staat om zichzelf te onderhouden, en een recessie ligt op de loer. Geen idee, misschien printen ze zich er gewoon doorheen. Geld zat uiteindelijk; we hebben het zelf uitgevonden en gemaakt! Alleen is het jammer dat die onbeschaamde hebberige types als Jeff Bazos alles inpikken …

Die hogeschoolse beleidsmakers zouden best ’s een masterclasje kunnen gebruiken in “genuanceerd naar een probleem kijken”. De C-risis is hier goed behandeld, de minste gevallen in Europa, en hier in de Termas merk je er helemaal niks van. Als je in een miljoenenstad woont, liggen de zaken anders. Logisch.

Maar hier in de buitengebieden is er eigenlijk niet veel aan de hand, behalve dan dat je op een wat merkwaardige afstand van mekaar een praatje maakt.

Portugal heeft zelfs als eerste een officieel vignet van “Veilige Vakantiebestemming” van het eerste enige echte officiële Veilige-Vakantiebestemmingen-Bureau!

(Portugal is the first country who received the stamp #SafeTravels of the World travel &tourism Council, made to recognize governments and businesses who devote themselves to create protocols of security and hygiene.)

 

Het enige “risico” is de reis, maar in de trein is het virus veel gevaarlijker dan in het vliegtuig

Covid houdt niet van vliegen blijkbaar, want daar mag je ineens wel weer bovenop mekaar gestapeld worden in een kleine ruimte. Weliswaar gemaskerd, maar het is toch een pietsie inconsequent hier en daar, en ik vind dit een volkomen overtrokken maatregel van de hogeschool.

Wil je dat effen doorgeven? Daar zullen ze vast erg van onder de indruk zijn.

En waar blijven de studentenprotesten?

Of zijn het echt allemaal tot apathie gepamperde watjes, alleen bezig met hun studiepunten? Dat is moeilijk te geloven …

Ik gooi dit ’s effen in mijn pet. Want ik moet nadenken over de toekomst.

Voorlopig wordt het dus zoiets als: vanaf februari (als de goden en de beleidsmakers het willen) voor 3 maanden? Want dan wordt de begindatum wel belangrijk …

ik zal andere lange-termijn huurders moeten vinden wellicht …

enfin, voor jou is het dus eind augustus afgelopen. En dan kijken wanneer weer wel.

Een zonnige groet, L.

 

Hela hola, dat heb ik niet gezegd, hé. We hebben een kitchen agreement en aangezien ik een echt oerdegelijk Vlaams fabricaat ben hou ik me daar ook aan. Tenslotte blijf ik deze zomer tot eind oktober en ik moet toch ergens slapen, nietwaar? Scheelt mij weer een extra kamer huren.

Studentenprotesten zijn niet meer van deze tijd. De meeste studenten die ik online spreek vinden het wel een fijne situatie zo. Die zijn gewend om alleen te leven en t e werken.

Groet, P.

De kitchen agreement is een referentie aan waar wij overeenstemming hebben bereikt na keiharde onderhandelingen  (“Huisje vrij?” “Jazeker!” “Kan ik het huren voor langere tijd?” “Tuurlijk!” “Hoeveel?” “Zoveel.” “Prima.” “Voor mekaar!”).

P. is de stagebegeleider van de studenten forensische studies uit Amsterdam, Enschede en Leeuwarden, die de stageplekken opsnort en de studenten begeleidt.

Kijk maar ’s op www.feiteira.eu.

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *