Home » Ondersteboven van een slechte beoordeling

Ondersteboven van een slechte beoordeling

Hij liep hoofdschuddend rond, duwde alle deuren open waar toch heel duidelijk “Verboden voor onbevoegden” op stond. In het portugees, dus je kan daar niet blond over doen. “O, mag dat niet dan? O, dat wist ik niet …. O, ik wist niet dat dat betekende dat je er niet in mag … betekent dat rode rondje met die witte streep dat je de deur niet open mag doen? … Sorry …”

Nee, hij had het kunnen weten, en toch deed-ie het

Dat is eigenlijk wel bijzonder voor portugezen. Dat hoofdschuddende rondlopen zag ik vanuit mijn ooghoek, maar ik besteedde er verder weinig aandacht aan. Er komen zo veel mensen langs, die even willen komen kijken (matar saudades – hun heimwee doden)  – dat is redelijk normaal.

Maar daarentegen niet zo normaal voor ontbijtgasten.

Beide waren heel vriendelijk bij aankomst, tijdens het ontbijt toen ik de koffie bracht, en toen ik afscheid van hen nam.

blog_ondersteboven-van-een-slechte-beoordeling

Je moet vragen om beoordelingen, zeggen de marketinggoeroes

Ik krijg regelmatig mailtjes van Tripadvisor, AirBnB, Zoover en Booking.com dat ik erom moet vragen. Dat vergeet ik eerlijk gezegd altijd. En ook: dat vind ik een beetje gênant. Misschien doet het me iets teveel denken aan het gedoe op het schoolplein vroeger, als je door je vriendinnetjes “gestimuleerd” werd om aan die leuke jongen te vragen of hij jou ook leuk vond.

Er wordt al zoveel leuk gevonden, moet ik er ook nog bij?

Ik ben veel blijer met een spontane goeie beoordeling, en daar hebben we er gelukkig best aardig wat van

Een paar dagen later kreeg ik ineens een berichtje van de betreffende bemiddelaar dat we een beoordeling binnen hadden. Ik klikte door, en kreeg een schok. Datzelfde vriendelijke echtpaar, die man die zo hoofdschuddend glimlachend alle verboden deuren had open geduwd, gaf een 1.

Weet je hoe erg dat is? Een 1 haalt je gemiddelde ongelooflijk naar beneden.

Waar hebben we dat aan verdiend?

Gelukkig stond dat erbij. Vrij vertaald kwam het neer op dat wij ons geen Termas mogen noemen omdat ze het een zootje vonden. Geen thermen, waar ze in een jacuzzi konden, samen gemasseerd, uurtje in het stoombad en met een glad huidje aan het ontbijt buffet zouden kunnen aanschuiven.

Ah! Dat was een schrale troost, want dat betekent dat deze mensen gewoon niet (kunnen) lezen.

blog_ondersteboven-van-een-slechte-beoordeling

Er staat overal, op elke site waar we op staan, dat dit oude thermen zijn, het Termas-da-Azenha heet, dat het een heel oude plek is – al honderden jaren oud, waar mensen al heel lang gebruik maken van het geneeskrachtige water. De eerste arts die het beschreef, leefde in 1711, en heette Dr. Micael Fonseca.

Er staat ook dat we doende zijn om er een museum van te maken, de oude baden te behouden en daarin 3D mozaieken te maken om te laten zien hoe het vroeger ging

Dan vind ik het moeilijk voorstelbaar dat je daar een luxueuze spa van maakt met van allerlei moderne voorzieningen, maar goed. Het hoofdschuddend deuren openduwen krijgt nu ook een andere lading – achteraf gezien.

Maar goed, wij zitten ermee. Dat gaat een hele tijd duren voordat we dat weer opgehaald hebben. En nu moet ik wel om reviews gaan vragen, en nu vind ik het eigenlijk nog gênanter.

Dankuwel hoor, meneer de Hoofdschudder!