Home » Over schilderen en stress, en over een schildercursus

Over schilderen en stress, en over een schildercursus

Als ik “schilderen” lees, schiet ik gelijk in de stress.

blog_schildercursus

Dat ligt duidelijk aan mij. Na jaren huiseigenaar te zijn en dus verantwoordelijk voor alle onderhoud, denk ik bij schilderen onmiddellijk aan bladderende ramen.

Houten ramen. Die je aldoor moet schilderen. Omdat het authentiek moet blijven

Ik weet niet waarom dat schilderen heet, eigenlijk, want dat is het allerlaatste stukje van het hele pakket. Dat pakket bestaat voornamelijk uit schrappen, schuren, de pest erin hebben dat je bent uitgeschoten met je verfschrapper en een lelijke haal hebt gemaakt, spierpijn, het vervangen van glaslatjes, en het opvegen van alle rotzooi.

Als we dan nog het afplakken van de ruitjes erbij nemen, heb ik al gegeten en gedronken. Hoe langer ik dat voor me uit kan schuiven, hoe liever het me is.

blog_schildercursus

Natuurlijk kun je ook heel anders reageren als je “schilderen” leest. Dan denk je gelijk aan ezels, ateliers met grote ramen op het noorden, penselen van echt marterhaar, vrouwen met elegante wijde lange broeken met een penseel in hun nonchalante knot gestoken, een mooi palet van heldere kleuren …

En dat is precies wat we hier gaan doen: een schildercursus! In de mooiste tijd van het jaar ook nog ‘s!

We organiseren een schildercursus, zo eentje waarin je kleuren leert mengen, je ogen dichtknijpen op een bepaalde manier, begeleiding krijgt bij het opzetten van je werk; waarin je leert schetsen, welk papier je moet gebruiken, en waarna je met een boel kennis en een boel van je eigen werk weer naar huis gaat.

Zo’n cursus waar je helemaal blij van wordt, omdat je niet alleen een heleboel dingen leert, maar je ook in een fijne omgeving verblijft, met mooi landschapjes, zingende vogeltjes ’s ochtends vroeg, het zonnetje op je gezicht in de pauze en met gezellige mensen om je heen.

blog_schildercursus

Ik zou het zelf zó doen, zo’n schildercursus, maar ja, ik moet koken voor de cursisten …

‘k Heb lang geleden nog wel ’s geschilderd, en ik weet nog hoe je je erin kunt verliezen. Heerlijk!

Het is in een prachtige tijd van het jaar: 13 tot 20 mei, en als er veel belangstelling is, blijven Wil en Louise nog een week langer voor de volgende groep. De eerste is al voor twee-derde vol, en we hebben nog niet eens echt reclame gemaakt.

Dat komt natuurlijk door die twee dames. Honderd jaar ervaring met z’n tweeën

Klik ’s even door, als je dat nog niet gedaan hebt, dan kun je er nog meer over lezen. Maar het mooiste is natuurlijk wel als je gezellig komt meedoen! (info@termas-da-azenha.com)