Home » Pasen 2024, uit de mensenwereld

Pasen 2024, uit de mensenwereld

Het onderstaande komt allemaal van een vondst bij de Ecoponto: een spiegel met een rijkversierde gouden lijst en een 3-D Jezus in het midden.

Pasen gaat tenslotte over de kruisiging van Jezus, nietwaar?

Aangezien ik dol ben op katholieke kitsch, nam ik ‘m mee, ondanks dat-ie gebroken was. Gebroken – een mooie metafoor voor een gebroken man aan een kruis, want zoon van God of niet, het lijkt me dat hij het geen pretje heeft gevonden. Bovendien is het overduidelijk zelf gemaakt door een devote gelovige, dus dat vind ik nog een mooie reden om het te redden.

Hij past mooi bij mijn kleine verzameling.

Vervolgens werd ik afgelopen week, net als jullie allemaal waarschijnlijk, doodgegooid met berichten over AI. Na de laatste aflevering van De Avondshow

ben ik nieuwsgierig geworden, en ’s even gaan kijken hoe dat nou zit.

Hier zie je het resultaat, en voor de niet-katholieken, niet-gelovigen onder ons: even naar beneden scrollen en daar zie je het bekende haasje!

Vrolijk Pasen mensen!

.

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen.

We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 4 vakantiehuizen, 2 gastenkamers, een kampeerterrein en een heleboel leuke dingen om te doen.

Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Sinds een paar jaar zijn we de enige B&B&B in de wereld: Bed & Breakfast & Bathrobes.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

Je kunt je abonneren op het blog – kijk maar hiernaast »

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest en op Instagram.