Home » Pesto uit eigen tuin

Pesto uit eigen tuin

Ik verontschuldig me bij voorbaat, lieve lezers, weinig tijd!

Ik moet zo nog eventjes pesto maken

De basilicum doet het geweldig in de kas. Ze houden van warmte, en niet van wind, dus ze zijn eindelijk goed onder dak. Afgelopen met dat getob met kwakkelende plantjes. Nu schieten ze omhoog, en als ik er een bosje afknip en in een glas water zet, gaan ze nog worteltjes maken ook.

selectie van de vangst

Ik kom net uit de moestuin, waar ik de tomatenplanten wat gefatsoeneerd heb. Ze maken nogal wat meters, die dames, en als je dat niet bijhoudt (en dat deed ik niet), breekt hun stok, groeien ze gewoon maar wat door mekaar heen, terwijl ze stug door blijven gaan met kilo’s en kilo’s tomaten maken.

Een deel daarvan wordt een soepbasis, een deel sausbasis. Daar gaan de paprika’s en de aubergine ook doorheen. De basilicum wordt pesto. De pruimen worden jam. En de wijn gaat tussendoor wel op.

Daar kwam deze vriendelijke meneer mee aan, en dat komt mooi uit, want een mens heeft wel een hartversterkertje nodig met dit weer en al dat werk.

Leuk hoor, daar niet van, je oogst verwerken, maar kost best wel veel tijd

En ik heb van de week zitten (board)gamen, (bij)kletsen, barbecuen, feestvieren. Hartstikke leuk hoor, daar niet van, maar dat kost ook best wel veel tijd!

Maarre … als troost een kans om een weekendje Termas-da-Azenha te winnen. Vertel wat dit is, en je bent kanshebber!

stuur je antwoord naar info@termas-da-azenha / zet ’t op Facebook of Insta

Dan krijgen jullie volgende week de uitslag, en gaan we het over de Zonnekoning hebben.

Tot dan!

.

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen.

We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 4 vakantiehuizen, 2 gastenkamers, een kampeerterrein en een heleboel leuke dingen om te doen.

Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Sinds een paar jaar zijn we de enige B&B&B in de wereld: Bed & Breakfast & Bathrobes.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

Je kunt je abonneren op het blog – kijk maar hiernaast »

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina en op Instagram.