Home » Uitslag prijsvraag – wat wás het nou, op die foto?

Uitslag prijsvraag – wat wás het nou, op die foto?

Het is spontaan ontstaan, en sloeg veel meer aan dan ik had vermoed! Leuk hoor, om al die reacties via allerlei Facebookgroepen en via de mail te zien binnen stromen.

Nooit gedacht dat die prijsvraag zoveel antwoorden zou opleveren!

Sommige mensen hadden de verkeerde prijsvraag-foto voor ogen:

Ik vond ‘m zó aardig, dat ik ‘m in de Facebookpost gebruikt heb. Jammer genoeg dachten sommige mensen dat dit de prijsvraag-foto was, maar nee … ik vermoed dat aubergine niet de populairste groente is van de meeste mensen, maar zij was toch heel duidelijk te herkennen als aubergine. Zeker samen met haar broertjes.

Ze is genadeloos de soep ingegaan, trouwens, het arme ding. Met tietjes en al.

De antwoorden bleven tot gisteren binnenkomen. Vandaag tot nu toe niks meer. Helemaal goed getimed want ik schrijf het blogje altijd op zaterdag, zondagochtend komt de nieuwe uit. Dit is de laatste dag.

Dit was de foto waar het om ging:

Ik vond ‘m zelf op een goed geconserveerd dinosauriërsskeletje lijken, maar daar ben ik blijkbaar de enige in. Iedereen had door dat het om een plantaardig dingetje ging, maar wat precies …

Er kwamen veel verdroogde druiven binnen, een verdorde stokroos, een oude wijnstok, een koningskaars, een vlinderstruik, oude mispels, oude gerimpelde besjes, en – verrassing – een dadeltak, en peper. En ineens komt er ééntje met het goede antwoord!

Eerlijk: ik had het niet verwacht dat iemand het zou raden. Maar er zijn er zelfs meer! Sabine, Filipe, Netty en Diny hadden het goed. Ik kreeg zelfs een klein schokje, toen ik de eerste keer het goede antwoord zag, is dat dan wat?

Wellicht krijgen jullie nu ook een schokje, als je ziet dat het om een VERDROOGDE STRONK SPRUITJES gaat!

Ze heeft het lang volgehouden, de hoofdspruit met haar stok vol kleintjes, maar nadat we er een keer van gegeten hadden, is ze gedoogd. En toen verdroogd. Ik had het hart niet om haar om zeep te helpen maar ze waren gewoon niet lekker. Beetje erg flauw van smaak.

Men zegt: spruitjes moet de vorst overheen tijdens de groei, en tja, die hebben we hier niet.

Hoe dan ook, nu zit ik met vier winnaars. De beste oplossing is dan natuurlijk het Lot laten beslissen

Bij gebrek aan een hoge hoed heb ik maar een mooi rood bakje gebruikt, met op de achtergrond het uitzicht van de kamer. Als voorpret. Neem eventjes contact op om iets af te spreken, hooggeachte winnaar.

Jaja, al goed, vertel, vertel, WIE is die winnaar dan?!

Bakje zegt: DINY de KOONING! Van harte, mijn gelukwensen, en hopelijk tot binnenkort!

Voor alle inzenders mijn hartelijke dank, heel leuk dat jullie meededen, we doen het nog ’s over. De andere drie goede-antwoord-inzenders: jammer maar wie weet, volgende keer beter …

(Het beloofde blogje over zonnekoken schuift door naar volgende week.)

.

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen.

We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 4 vakantiehuizen, 2 gastenkamers, een kampeerterrein en een heleboel leuke dingen om te doen.

Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Sinds een paar jaar zijn we de enige B&B&B in de wereld: Bed & Breakfast & Bathrobes.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

Je kunt je abonneren op het blog – kijk maar hiernaast »

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina en op Instagram.