Home » Rozengeur en maneschijn

Rozengeur en maneschijn

Ja, nou já, het leven is dat nou eenmaal niet – niet altijd tenminste. Rozengeur en maneschijn, bedoel ik. Het gaat ook weleens een beetje anders dan dat je wilt. Het gaat ook weleens mis.

En soms – zoals nu – is het gewoon de opeenstapeling van dingen

Sorry hoor, lieve lezers, een blogje elke week met een positieve ondertoon en een gezellige boodschap is gewoon niet realistisch. Net als hoogstwaarschijnlijk in jullie leven gebeurt, is het hier ook wel ’s minder. Het seizoen is afgelopen, net als altijd rond deze tijd, en waar ik verleden week nog stiekem dacht: “Hoe gezellig het ook is, is het ooit afgelopen? Ik ben zelf aan vakantie toe!” – is het nu dus blijkbaar écht afgelopen want er belt niemand en er maakt niemand een reservering. Ik krijg geen waarschuwingsmailtjes van Booking.com meer dat er iemand dreigt aan te komen (nou já, één), en geen van AirBnB dat ze me feliciteren omdat die-en-die vanavond heeft geboekt.

Het leven is goed hoor, in Portugal, maar we zitten nu even in de “September-zak”

Niet dat er nou echt iets aan de hand is, maar meer dat er een paar duizend dingen niet helemaal gaan zoals je wilt. En vooral het wachten, dat vind ik erg frustrerend. Je moet hier altijd overal op wachten. Portugezen zijn zo ellendig geduldig, daar word ik zo nu en dan niet goed van.

En dan krijg je nog ’s de laatste druppel ook.

De laatste druppel was wat mij betreft de rekening van MEO

Ons contract was afgelopen, dus ik had her en der ’s geinformeerd wie er wat waar deed. Ik was te weten gekomen dat er glasvezelkabel vlák voor onze deuren langs loopt, omdat het hotel (bijnaam: “Het Roze Monster”) hiernaast daarom had gevraagd. Dat noemen ze bij MEO: “uma ligação dedicada” – een toegewijde verbinding. Daar vragen ze een klein vermogen voor.

Voor het “Roze Monster” naast ons is dat geen probleem. De eigenaar heeft zoveel subsidie in z’n zak gestoken, europese en portugese, dat hij zich dat makkelijk kan veroorloven. Hij heeft nog een beetje gefraudeerd, dus zijn zakken zitten vol. (Of-ie daar nou straf voor gekregen heeft, weet ik eigenlijk niet eens; ‘k zal ’s in de wandelgangen informeren.)

Wij moeten wat meer improviseren wat dat betreft

Onze ADSL verbinding is op zich wel ok, maar soms wordt het wat langzamer. ’s Avonds na 9 uur lijkt het net alsof iedereen de kraan opendraait, zodat de druk wat minder wordt. Dan kun je heel lang wachten totdat je iets opgeladen krijgt. Ik heb m’n lesje allang geleerd, wat dat betreft.

Beter vroeg naar bed, en vroeg weer op, dan schiet het met lichtsnelheid door de lucht

Ik kon het niet laten om ’s te informeren naar de glasvezelverbinding. Dat was op een volgend niveau wachten – maar na veel bellen en aandringen kwam ik erachter dat ze daar 1.500€ voor wilden hebben.

Beetje veel van het goede

Vervolgens belde er een goedgehumeurde jongeman of ik belangstelling had voor hun geweldige aanbieding van 41 euro per maand, voor televisie met 693 kanalen (ik kijk al m’n hele leven zelden tv, dus allez, best joh), internet van 24 Megas, telefoon en mobiel met alle gesprekken / sms-sen erbij (nationaal dan).

En nu ben ik zwaar geirriteerd en boos op mezelf dat ik dat papiertje met alle aantekeningen kwijt ben (en de datum vanwege de opname!), want wat gebeurt er? Een rekening van 65€.

Kijk, dat vind ik dan weer niet kunnen. Dat is volksverlakkerij

En ik ben daar nog steeds niet onverschillig of cynisch genoeg voor. Ik vind het armoeiig als je op zo’n manier de mensen belazert. Want tja, zij weten ook wel dat zij de enige aanbieder zijn, hier. De enige “concurrent” is NOS, maar daar hoor je zulke slechte dingen over – dat risico wil ik niet nemen.

Ze winnen altijd natuurlijk. Ik heb een daad van verzet neergezet: ik heb het contract niet ondertekend teruggestuurd. Portugezen zijn ongelooflijk bureaucratisch, maar dit wordt gepikt. Ze weten dat je toch niet wegloopt.

blog_rozengeur-en-maneschijn

Zijn er toevallig lezers die weten hoe je die kabel opgraaft, doorknipt & aansluit met een leuke vakantie toe?

Da’s een mooie droom voor vannacht om bij in slaap te vallen. Droomverzet. Tegen die nachtmerrie-achtige bureaucratie.