Home » Vervolg op: B&B Vol Liefde

Vervolg op: B&B Vol Liefde

Er zijn zóveel reacties binnengekomen op het blogje van verleden week, dat ik vind dat ik het niet kan maken om te melden hoe het verder gaat.

Gaan we hiero gevolgd worden door de camera van B&B vol Liefde?

Zal ik de spanning er nog even inhouden, en met een paar overwegingen beginnen? Wij zijn natuurlijk allemaal gewend aan onze telefoon. Die volgt ons ook overal; we zouden haar missen als ze er niet was. Via die telefoon worden we in de gaten gehouden door de grote namen, Google natuurlijk, Facebook et cetera, Amazon, en verder alle bedrijven die we ons mailadres gegeven hebben, of die we koekjes laten achter laten op onze computer.

Geen punt, je merkt er niks van, en de meeste mensen halen er hun schouders over op.

Ook alle camera’s in winkels, benzinestations, banken, shopping centers en op metroperrons laten ons koud. Wij portugezen en inwonenende nepportugezen zijn daar trouwens niet zo heel erg aan gewend, zeker in de buitengebieden niet, hier gaat het vaak nog op de ouderwetse manier.

Het wordt een beetje anders, bedacht ik me, als zoiets gebeurt op een manier die je wél in de gaten hebt. Dat je wél merkt dat je gevolgd wordt, omdat er ineens een mens met een camera op de schouder in je keuken best wel in de weg staat als je je yoghurt wilt gaan eten. En een ander mens ernaast met een grote hengel met microfoon om elk smakje van je op te vangen.

Ze gaan niet met je mee naar de wc, zoals je telefoon, maar toch is het erg aanwezig, hoorde ik van één van de deelnemers van eerdere afleveringen. Daar moet je tegen kunnen, want als het een beetje spannend wordt, gaan ze niet even discreet een sigaretje roken op het terras, dan zoemen ze juist om je heen.

En ik ben er al niet dol op als ik gevraagd wordt om met vrienden/bekenden/gasten/vrijwilligers/ passanten op de foto te gaan!

(begin je ‘m te voelen?) Ander dingetje wat ik bedacht: het lijkt me zo’n enorme toevalstreffer dat je iemand tegenkomt die vergelijkbaar gebrand is door het vuur van het leven, dat het een beetje aardig in elkaar past. Ik bedoel, een relatie hangt aan elkaar van een heleboel kleinigheden, gewoontes en interesses, en naarmate je ouder wordt wordt het steeds lastiger om een evenknie te vinden.

Kortom, het vuurtje is niet gaan branden, afgelopen week

Jullie hebben allemaal gelijk: het zou leuk avontuur zijn, het zou goed zijn voor de naamsbekendheid, voor de omzet, het zou de verkoop van het derde Been in onze B&B&B* waarschijnlijk een enorme boost geven, maarre …. ik vermoed dat het ook een enorme klap voor mijn zenuwgestel zou zijn. Dankjullienogwel voor alle reacties, het heeft zeker geholpen om een beslissing te nemen!

Maarre … jullie hebben makkelijk praten, jullie zitten met een bak popcorn in je huispak op je bank te smullen van wat er allemaal misgaat, terwijl ik dan heel gezellig moet lopen doen tegen iemand waarvan ik misschien wel denk: “O mijn god, wat heb ik dit verkeerd beoordeeld!”

Met andere woorden, ik vind het doodeng, en het lijkt me erg invasief, en ik heb besloten dat ik lekker in mijn comfortzone blijf zitten. Het heet tenslotte niet voor niets zo.

En qua vuurtjes rakel ik dan deze wel op …

* Bed&Breakfast&Bathrobes – de webshop is in de maak

.

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen.

We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 4 vakantiehuizen, 2 gastenkamers, een kampeerterrein en een heleboel leuke dingen om te doen.

Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Sinds een paar jaar zijn we de enige B&B&B in de wereld: Bed & Breakfast & Bathrobes.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

Je kunt je abonneren op het blog – kijk maar hiernaast »

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina en op Instagram.