Home » Beierende klokken

Beierende klokken

Het kerkje en kerkhofje van Samuel liggen op een prachtig plekje. Er liggen nog herinneringen ook.

We hebben er nog ’s een verrassingspicknick op 31 oktober gehouden met de hele groep. Het hele kerkhofje versierd met kaarsjes en bloemen, en een schitterende volle maan erboven.

Mooie tijden. Ik ben redelijk vroeg voor deze Trip down Memory Lane. ’t Is 9 uur. Precies. Enig idee wat dat betekent?

Ik loop nietsvermoedend vlakbij de toren, en word bijna van de sokken gebeierd

Het kerkje ligt best een eind van Samuel af, en dat dorpje ligt verspreid over het heuvelige landschap. De kerkklokken moesten dus altijd flink hun best doen om iedereen te kunnen bereiken. Al sinds jaar en dag beieren er nergens klokken meer, maar zijn ze vervangen door luidsprekers.

Al moet er ergens tenminste één klokketoren zijn met echte kerkklokken en een beiaardier

Anders kunnen ze het niet opnemen, nietwaar?

Ik ben nu wel blij dat het pas 9 uur is, want m’n oren doen er gewoon pijn van. Het dreunt door je lijf, en je hoort goed dat ze de installatie op maximum kracht hebben gezet. Ik voel het Avé Maria bijna meer dan dat ik het hoor.

De nieuwe hond Mira heeft nergens last van en loopt vrolijk kwispelstaartend overal te snuffelen. Ze luistert wel goed, komt gelijk als ik fluit, reageert onmiddellijk op een opdracht, dus aan haar gehoor kan het niet liggen. Honden zijn ongevoelige wezens.

Afgelopen maanden hebben we van allerlei wijsjes gehad op de ons omringende klokketorens

Het Avé Maria is het normale deuntje maar tegen november wordt dat her en der vervangen door Stille Nacht, Heilige Nacht, Jingle Bells, Alle Menschen werden Brüder en Komt Allen Tezamen.

Ik word persoonlijk erg vervelend van Jingle Bells, omdat dat zo makkelijk in je hoofd blijft hangen. Lig je in bed, jingelen de bells nog steeds.

Blij dat de feestelijkheden weer voorbij zijn, al was het alleen al daarom.

Hoewel we ook nog wel ’s hebben meegemaakt dat ze de opname blijkbaar vergeten waren, en de nachten half maart nog steeds heilig waren, en de herdertjes almaar de wachte hielden.

Laten we dan liever maar Tezamen Komen. Dat kun je tenslotte het hele jaar door doen

Tot weerziens dan maar, in het nieuwe jaar.

Wij houden ook trouwe de wachte hoor, het hele jaar door.

.

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen.

We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 4 vakantiehuizen, 2 gastenkamers, een kampeerterrein en een heleboel leuke dingen om te doen.

Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Sinds een paar jaar zijn we de enige B&B&B in de wereld: Bed & Breakfast & Bathrobes.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

Je kunt je abonneren op het blog – kijk maar hiernaast »

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina en op Instagram.