Termas da Azenha

Vakantiehuisjesverhuur in Portugal

The first and only Bed & Breakfast & Bathrobe in the world

Een auto huren zonder creditcard – hoe doe je dat?

De enige geluksvogel die ik ken, die een auto kan lenen van zijn vrienden als-ie hier op vakantie is, heet Koos. Hij was ooit vrijwilliger hier, en kwam tot mijn grote verbazing met een auto met een portugees kenteken aan – maar duidelijk geen huurauto.

Daar was-ie namelijk een beetje te oud voor.

De auto dan, hè. Koos is still going strong.

Koos met de gitaar

Huurauto’s zijn meestal gloednieuw, te reserveren en te betalen met je creditcard

Je hebt niet alleen op vakantie een huurauto nodig. In je dagelijkse leven kan dat ook gebeuren – da’s zeldzamer misschien, maar het kan. In dat geval kun je misschien het op de Koos-manier doen (een auto lenen), of ’s effen naar een deelauto kijken of dat bij jou in de buurt kan.

Je krijgt écht een hele auto mee, hoor, wees gerust.

En auto huren zónder creditcard – hoe pak je dat aan?

Er zijn een aantal opties voor een auto huren zonder creditcard. Gelukkig maar!

Pre-Corona hebben we hier toch een boel mensen over de vloer gehad. En vaak allemaal mee-eten. Gezellig hoor, met zo’n hele groep vakantiegangers en vrijwilligers aan tafel. Dat zijn de momenten dat het gesprek over zulke dingen gaat.

Er zijn nog steeds zat mensen zonder creditcard – maar wél met een huurauto

Ik snap dat. Dat je geen creditcard hebt, bedoel ik. Ik heb er wel een maar ik ben iemand die heel weinig gebruik maakt van cards. Je raakt zo makkelijk het overzicht kwijt van wat je uitgeeft.

De bank verstopt de overzichten in een stiekem hoekje van je rekening, en begint dan te tellen hoelang het duurt voordat je in de gaten hebt dat je zoveel procent rente betaalt van de bedragen die je uitgegeven hebt. Beetje naar om zo verstoppertje te spelen.

En dan heb je nog een bestedingslimiet ook – wat op vakantie, als je lekker zorgeloos met geld wilt smijten, heel vervelend kan zijn.

Nu kun je inmiddels met een variatie aan mogelijkheden je online inkopen betalen, maar autoverhuurbedrijven houden halsstarrig vast aan de creditcard. Dat wil zeggen … de meeste. Er zijn er die het licht hebben gezien en andere mogelijkheden bieden.

Er is er zelfs een die geen waarborg hoeft! Ik wil geen reclame maken maar de naam van het bedrijf is zonnig, en het heeft met auto’s te maken …

Hoe dan ook, ik hoop van harte dat er deze zomer weer een boel mensen aan tafel komen zitten. Of ze nou per huurauto komen (met of zonder creditcard), per bakfiets, luchtballon, hun eigen privé-jet … hoewel, die laatste categorie komt niet hier.

Hier komen alleen leuke mensen!

Elke week op zondagochtend vind je een nieuw blogje in je mailbox. Elke week waan je je een paar minuutjes in Portugal. Zomaar op je eigen comfortabele bank.

Even geduld a.u.b.

Dank voor uw inschrijving!

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein met een zwembad, en een grote zaal met pingpong, tafelvoetbal, poolbiljart, bordspellen, en onze specialiteit: de Verkleedkamer.

Overal zie je grote mozaieken en muurschilderingen.

Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn. Het geneeskrachtige water stroomt er nog steeds doorheen, en is nog steeds van een excellente kwaliteit.

Sinds 2018 noemen we onszelf de eerste en enige B&B&B in the world – Bed & Breakfast & Bathrobes. Je kunt een kimono of badjas in onze webshop kopen, of er één bestellen – dan wordt-ie op maat gemaakt voor je, helemaal naar je eigen wensen.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog, dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.