Home » Om door een ringetje te halen

Om door een ringetje te halen

Bellen, kettingen, ringen … en meer van die dingen

De laatste keer dat ik een ring, ketting  of oorbellen droeg, is alweer jaren geleden. Het enige dat ik nog over heb, is de foto. De foto is genomen tijdens een mozaïek workshop, dus sorry voor de tegellijm op vingers, maar het is de enige die ik heb van die ring.

Het was een speciale – een ring die nog van mijn moeder geweest was

De enige die ik bij mijn handen vond passen, want breed en zilver, en de enige die al de dingen die ik deed en doe kon weerstaan. Tenminste, wat ik doe en deed hier in de Termas, want daarvoor was ik net een kerstboom. Oorbellen, één of meerdere kettingen, en ringen aan ongeveer elke vinger. Alleen armbanden – daar heb ik het nooit zo mee gehad.

De ring ben ik kwijt. Ik was wat magerder geworden, hij was nét iets te wijd. Tijdens het oud papier in de papierbak proppen is-ie waarschijnlijk van m’n vinger geschoven. Ik merkte het pas toen ik alweer op weg naar huis was, en ineens die kale hand op het stuur zag. Helaas …

Ik mis ‘m nog steeds. Omdat-ie van m’n moedertje geweest is natuurlijk, maar ook omdat ik graag ringen droeg, hoewel dat hier, zeker in de beginjaren, waanzin was, met al dat verbouwen, mozaïeken en schoonmaken.

Sieraden kunnen zó mooi zijn! Vooral kettingen, oorbellen en ringen

Via een hele actieve Facebookgroep kom ik in contact met van allerlei ondernemers. De groep heet dan ook “Ondernemers mét elkaar” – je kunt er terecht met van allerlei vragen, dingen, puntjes, toestanden, twijfels, overwinningen, en je komt er van allerlei types tegen.

Zoals zilversmid Saskia bijvoorbeeld van WebWinkel WishWill.

Bekt lekker, en ziet er goed uit. Ze verkoopt de sieraden waar ik ooit, toen ik nog een jonge stadse meid was, onmiddellijk voor zou vallen. Nu nog steeds, trouwens.

Daar zag ik de aanschuifringen. Kijk! Dat is iets voor mij!

Eén zo’n ringetje ziet er met mijn enorme handen niet uit, maar vijf bij elkaar, die je dan ook nog ’s in diverse formaties kan dragen – geweldig idee! Ik heb een hele tijd in de rondte zitten klikken op die site. Ik smul van die kettingen – met edelstenen, mooi touw, leer, fossielen, veertjes, goud, zilver, koper …. aaaaah!

Inmiddels ken ik die winkel uit m’n hoofd. En mijn wishlist reikt tot aan het plafond ongeveer … terug naar de aarde, terug naar de werkelijkheid, El!

Maarre … Moederdag glimt aan de horizon … wie weet, vinden m’n jongens me nog ’s een ringetje waard …

Ik zal voor de zekerheid mezelf de (ring)maat maar ’s nemen …

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *