Termas da Azenha

Vakantiehuisjesverhuur in Portugal

The first and only Bed & Breakfast & Bathrobe in the world

Om door een ringetje te halen

Bellen, kettingen, ringen … en meer van die dingen

De laatste keer dat ik een ring, ketting  of oorbellen droeg, is alweer jaren geleden. Het enige dat ik nog over heb, is de foto. De foto is genomen tijdens een mozaïek workshop, dus sorry voor de tegellijm op vingers, maar het is de enige die ik heb van die ring.

Het was een speciale – een ring die nog van mijn moeder geweest was

De enige die ik bij mijn handen vond passen, want breed en zilver, en de enige die al de dingen die ik deed en doe kon weerstaan. Tenminste, wat ik doe en deed hier in de Termas, want daarvoor was ik net een kerstboom. Oorbellen https://wishwill.nl/product-categorie/oorbellen/ , één of meerdere kettingen https://wishwill.nl/product-categorie/kettingen/, en ringen https://wishwill.nl/product-categorie/ringen/aan ongeveer elke vinger. Alleen armbanden – daar heb ik het nooit zo mee gehad.

De ring ben ik kwijt. Ik was wat magerder geworden, hij was nét iets te wijd. Tijdens het oud papier in de papierbak proppen is-ie waarschijnlijk van m’n vinger geschoven. Ik merkte het pas toen ik alweer op weg naar huis was, en ineens die kale hand op het stuur zag. Helaas …

Ik mis ‘m nog steeds. Omdat-ie van m’n moedertje geweest is natuurlijk, maar ook omdat ik graag ringen droeg, hoewel dat hier, zeker in de beginjaren, waanzin was, met al dat verbouwen, mozaïeken en schoonmaken.

Sieraden kunnen zó mooi zijn! Vooral kettingen, oorbellen en ringen

Via een hele actieve Facebookgroep kom ik in contact met van allerlei ondernemers. De groep heet dan ook “Ondernemers mét elkaar” – je kunt er terecht met van allerlei vragen, dingen, puntjes, toestanden, twijfels, overwinningen, en je komt er van allerlei types tegen.

Zoals zilversmid Saskia bijvoorbeeld van WebWinkel WishWill.

Bekt lekker, en ziet er goed uit. Ze verkoopt de sieraden waar ik ooit, toen ik nog een jonge stadse meid was, onmiddellijk voor zou vallen. Nu nog steeds, trouwens.

Daar zag ik de aanschuifringen. Kijk! Dat is iets voor mij!

Eén zo’n ringetje ziet er met mijn enorme handen niet uit, maar vijf bij elkaar, die je dan ook nog ’s in diverse formaties kan dragen – geweldig idee! Ik heb een hele tijd in de rondte zitten klikken op die site. Ik smul van die kettingen – met edelstenen, mooi touw, leer, fossielen, veertjes, goud, zilver, koper …. aaaaah!

Inmiddels ken ik die winkel uit m’n hoofd. En mijn wishlist reikt tot aan het plafond ongeveer … terug naar de aarde, terug naar de werkelijkheid, El!

Maarre … Moederdag glimt aan de horizon … wie weet, vinden m’n jongens me nog ’s een ringetje waard …

Ik zal voor de zekerheid mezelf de (ring)maat maar ’s nemen …

Elke week op zondagochtend vind je een nieuw blogje in je mailbox. Elke week waan je je een paar minuutjes in Portugal. Zomaar op je eigen comfortabele bank.

Even geduld a.u.b.

Dank voor uw inschrijving!

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein met een zwembad, en een grote zaal met pingpong, tafelvoetbal, poolbiljart, bordspellen, en onze specialiteit: de Verkleedkamer.

Overal zie je grote mozaieken en muurschilderingen.

Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn. Het geneeskrachtige water stroomt er nog steeds doorheen, en is nog steeds van een excellente kwaliteit.

Sinds 2018 noemen we onszelf de eerste en enige B&B&B in the world – Bed & Breakfast & Bathrobes. Je kunt een kimono of badjas in onze webshop kopen, of er één bestellen – dan wordt-ie op maat gemaakt voor je, helemaal naar je eigen wensen.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog, dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.