Home » «Een pláátje van een mozaïek oerwoud

«Een pláátje van een mozaïek oerwoud

Beelden zeggen meer dan woorden. In dit geval is dat zeker waar. Mozaïek laat zich niet in woorden vangen.

Weer een klaar. Met een paar “vaste krachten” samen gemaakt. Stom genoeg geen foto’s gemaakt van “The making of” maar we improviseren er wel op los.

Het begon allemaal met een slang. Een gemozaïekte slang maar je weet hoe dat gaat met slangen ….

Met het verbouwen van kamer 3 en 4 naar een appartementje, kwam ik op het terras de slang tegen. Had ik heel lang geleden gemaakt, gewoon, als grapje. Maar de slang sprak, keek me koud aan, en zei: “Ik wil niet langer alleen zijn. Ik wil gezelligheid om me heen, een leuke ambiance, een jungle, wat gezelschap …”

Daar gingen we weer, het begin van een volgend groot mozaïekwerk

Ik probeer altijd plaatjes te vinden bij het beeld dat ik in m’n hoofd heb, want – als gezegd – mozaïek laat zich slecht in woorden vatten. Dan kun je je de blaren op je tong lullen, en nog word je misschien wel verkeerd begrepen. Een beeld zegt meer dan woorden. Ik vond de beste inspiratie bij Rousseau. Vooral de grote bloemen, de vingerplant en de zon of maan klopte uitstekend bij het plaatje in m’n hoofd.

Het leukste is de samenwerking. Heel stimulerend om met mensen samen te werken! Er is inmiddels een select groepje ontstaan, die regelmatig terug komen om een stukje mee te komen leggen. Hierbij mijn verpletterende dank aan – in volgorde van opkomst – Stephanie, Paddy, Astrid, Roos en naamgenoot Ellen.

Het begint altijd met een boel doosjes, stukjes, kruimels, rotzooi … Je weet niet meer waar je het laten moet – maar gelukkig weet veteraan Astrid van wanten, en ruimt ook tussendoor ’s een beetje wat op.
Toekan met pretoogjes.
De kaketoe kreeg onverwachts babies. Had Roos gelukkig gezien!
Sommige stukjes moeten nog gevoegd, maar er zijn gasten in de kamer, dus dat moet nog even wachten. Dat aapje hangt daar best.
Eerste keer, qua samenwerking, maar met een Ellen werk je heel prettig en makkelijk samen!

1 reactie op “«Een pláátje van een mozaïek oerwoud”

  1. Pingback: Allemaal wederkerende gasten - Termas-da-Azenha

Reacties zijn uitgeschakeld.