Home » Rapunzel in haar toren en een vliegticket

Rapunzel in haar toren en een vliegticket

Rapunzel zat opgesloten in een toren. En aangezien dat lang, lang geleden was, en heel ver hier vandaan, zal het ook wel niet zo’n verschrikkelijke hoge toren geweest zijn. Zolang er maar een prinses in opgesloten kon worden – alles goed. We hebben dat – natuurlijk – in mozaïek vastgelegd, in ons dorpje.

De toren in kwestie is een ietsie-pietsie hoger. En de prinses zit er niet in, maar staat er bovenop. (’t is ook geen prinses; voor zover ik weet, is ’t een stewardess, en werkt ze voor UAE Emirates Airlines.)

Ik ben al erg blij dat ik niet in haar schoenen sta!

We hebben hier te maken met iemand die al hoogtevrees heeft op een krant (ik) dus toen ik dit (haar) zag, werd ik al een beetje wit om de neus.

Ik heb zeer veel bewondering voor iemand die geen last heeft van hoogtevrees, maar ik ben bang dat ik het geërfd heb. Mijn moeder begon altijd te gillen als we in Zwitserland op vakantie waren, en mijn vader harder dan 30 reed in de bergen. Daar heb ik het natuurlijk van. Daar werden wij als kinderen ook een beetje wit om de neus van. Van dat gillen dan.

Maar voor hun XX-jarige huwelijksfeest heb ik nu op ultieme wijze wraak genomen!

Wist je al dat er een cadeaukaart voor vliegtickets bestaat?

Ik dacht: ik wil iets origineels geven. Wat zegt het internet hierover? Dat is wat wij moderne mensen het eerst doen, nietwaar, als we iets willen weten. Hop, het internet op.

Daar kwam ik haar tegen, de stewardess op de toren, en vervolgens struikelde ik over deze site

Van de eerste werd ik weer wit om de neus, maar vooral de laatste trok mijn aandacht. Want het internet zegt ook: geef geen spullen, maar geef ervaringen. Dit lijkt me wel een ervaring. Een vliegticket naar waarheen je maar wilt. Je mag het zelf kiezen. Als je ticket meer kost dan het bedrag van de kaart, wordt het er gewoon afgetrokken.

Als je weet dat je geliefde ontvangers van de kaart naar de andere kant van de wereld willen reizen, en je kunt het een beetje breed laten hangen, dan geef je er meer. Je kunt maximaal 250€ per kaart geven, maar je kunt natuurlijk ook minder. Als je de nul eraf haalt, heb je het minimum bedrag. En dat kan net zo’n leuke verrassing zijn om te geven.

Totaal cadeau: een cadeaukaart voor een vliegticket, én een cadeaukaart voor een hotelnachtje!

Dan moet je wel heel dol zijn op je geliefde ontvanger, maar het is wel een pracht-cadeau-ervaring. Voor deze ga ik bij al mijn familieleden langs – wie wil er meedoen? Dan geven we een kaart, met die cadeaukaart, en dan moet het toch heel gek gaan, als ze daar niet reuze blij mee zijn.

Nog een streepjespyama erbij, en we hebben de ervaring helemaal rond.