Home » Escape room in Portugal – cameraman Gardener

Escape room in Portugal – cameraman Gardener

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]Frank Gardener is hier sinds begin maart. Gestrand vanwege de C-risis. Hij had naar huis gekund, maar had hier al een terrein gekocht om een nieuw leven te beginnen op een nieuw te maken boerderij. Een punt om in Portugal te blijven tijdens deze C-ituatie, ten tweede: als je teruggaat naar Zuid-Afrika, moet je in quarantaine gaan op een plek waar je het virus zeker zult oplopen.

Volgens Frank.

Dus. Ja. Beter om te blijven, maar het was niet zo eenvoudig om een escape room te vinden. De vorige was een zootje – donker en onherbergzaam. Zeker een kamer waar je uit wilt ontsnappen.

poster-van-de-film-Escape-Room-onderdeel-van-ons-blog

Hier heeft hij een goed verzorgde kamer, met liefde ontworpen en een terras met een geweldig uitzicht over de velden. Wat wil je als toekomstige boer nog meer? Niet dat zijn leven tot nu toe saai was – hij was cameraman en reisde de hele wereld over om films te maken.

We kwamen op het onderwerp tijdens een sociale bijeenkomst – dat kunnen we af en toe doen, omdat we de ruimte hebben! Ik vroeg me af welke films hij maakte, maar ik kende er geen. Ik hou niet van actiefilms – ik heb nooit films gezien als Terminator, of Iron Man of Rocky, en Resident Evil of The Dark Tower zijn geen titels die tot mijn verbeelding spreken.

Gardener-in-the-garden-in-Termas-da-Azenha

Ik weet niet waarom hij zo bescheiden was over het soort films die hij maakte, want hij werkte ook mee met bijvoorbeeld documentaires over Winnie Mandela en over Sudanese kindsoldaten. (Zoon Broes liet me de IMDb-site zien; alles wat je wilt weten over cinematografie staat erop. Weer iets nieuws geleerd.)

Hoe dan ook, we hebben het af en toe gezellig met een diverse groep bewoners

cameraman-Gardener-van-Escape-Room-in-Termas-da-Azenha

Ik schrijf bewoners, want niemand kan naar huis of verder reizen. Dat wil zeggen – je kunt naar huis gaan, maar dan word je in quarantaine geplaatst op een speciaal aangewezen plek. Dat is met vreemden, je kunt niet naar huis, en je mag er nog voor betalen ook.

Nu langzamerhand alles open gaat, zal het hopelijk beter gaan, maar reizen blijft nog wel een tijdje een uitdaging. Je mag natuurlijk naar je werk of naar de supermarkt, maar verder wordt alles afgeraden.

Nou ja – elk nadeel hep z’n voordeel

Voor ons: we zijn hier niet alleen, en voor Frank: hij kan werken aan zijn toekomst op de boerderij.

Best wel een indrukwekkende carrièreverandering.

Maar ja – wat wil je, als je naam Gardener is?

.

<< vorige

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein en een een heleboel leuke dingen om te doen. Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog:

[mailerlite_form form_id=2]

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]