Home » Lissabon en foto’s van blogger José Cabral

Lissabon en foto’s van blogger José Cabral

Je komt van alles tegen op YouTube. En je weet vaak ook niet meer hoe je er gekomen bent.

Maakt niet uit.

Dit was een mooie docu – ik heb nog nooit een uur lang naar een docu over Lissabon gekeken. Meestal is dat een opsomming van dingen die je gezien moet hebben, of gewoon saai.

Maar deze was anders. Vanaf het begin sprankelend, mooie plaatjes, een grappige invalshoek.

Ik had nog niet van José Cabral gehoord, maar inmiddels weet ik dat hij wereldberoemd is in Portugal

https://www.youtube.com/watch?v=8-_3wOKXzWM&t=2228s

En natuurlijk heb ik inmiddels het boek ook in huis.

Ik dacht héél even, toen ik ging bestellen, dat het bij die beroemde boekhandel in Porto was – waar Harry Potter opgenomen is. Dat was wel héél mooi: een schitterend fotoboek over Lissabon gekocht bij de beroemdste boekhandel ter wereld, in Porto! Ja, geloof me nou maar, dat is leuk, als je in Portugal woont. (maar ik was in de bonen, het was niet zo)

Over een fotoboek kun je maar beter niet té veel zeggen. Ik ga je dus hieronder een paar plaatjes laten zien. Als je het boek in je handen wilt houden, dan zijn er twee mogelijkheden. Je boekt een verblijf in Termas-da-Azenha – want hier ligt het op de balie. Of je bestelt het zelf.

Om te smullen toch?

.

<< vorige

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein en een een heleboel leuke dingen om te doen. Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog:

[mailerlite_form form_id=2]

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.