Home » Recidivisten, voorbijgangers, en serieuze wandelaars

Recidivisten, voorbijgangers, en serieuze wandelaars

“Oi, sorry …. stop nog even! Wacht …! “ ik ben nét op tijd want de camper rijdt al langzaam over het veld op weg naar de uitgang. “Ik ben de grootste sufferd aller tijden” – hijg ik, “sorry voor de storing op het allerlaatste moment, maar ik wou nog zo graag een foto van jullie. Mag dat?”

Zo lief! Ze stappen allevier uit, en poseren leuk voor de foto.

Ik noem ze gekscherend maar recidivisten, want vaste gasten zijn ze niet, en onbekenden ook niet

Ze zijn jaren geleden wezen kamperen. Al pratend komen we uit op een jaar of vier. De jongste dochter lag toen elke dag in het zwembad, en nu dat niet beschikbaar is, vindt ze dat totaal geen punt. Oudste dochter ook niet. Vier jaar maakt een groot verschil in een mensenleven – tenminste, kan een groot verschil maken. Ligt een beetje aan je leeftijd.

Tien is een heel andere levensfase dan veertien.

Ze zijn lekker aan het pierewaaien en lanterfanten met z’n vieren. Wie weet is het de laatste keer, met een bijna-volwassen oudste dochter. Dan wordt het allemaal een beetje anders – elk gezin met opgroeiende kinderen weet hoe dat werkt.

De dag na aankomst zit moeder Marlies heerlijk ontspannen op het dorpsplein te lezen

Lekker in de schaduw, want koud kunnen we het niet noemen. Een auto stopt naast de receptie, en er stapt een bekende uit. Ook al een gast van lang-lang-geleden. Zij heeft ooit de kerstvakantie hier doorgebracht, en is met een aanloop-kat rijker terug naar huis gegaan.

Thuisgekomen kwam ze erachter, dat het een speciaal ras is, met een zwarte neus. Wij hadden hem inderdaad al “Neus” genoemd, want dat was duidelijk zijn meest opvallende kenmerk. Je zag eerst de neus, dan pas de kat.

Neus leeft nog steeds, en maakt het goed. Heel de buurt houdt van hem – hij maakt elke dag z’n ommetjes. Femke heeft een vriendin bij zich, die ook al vaker geweest is, maar dan alleen even langs voor een bakkie en een kletsje.

De grote tafel op het dorpsplein biedt genoeg plek voor iedereen. Marlies en Femke vinden mekaar in een onderwerp over opvoeding, want beiden in het onderwijs, en vader Oscar komt er ook gezellig bij.

Tegelijkertijd met de familie komt er ook een stel wandelaars aan. Serieuze wandelaars!

Deze Oostenrijkers zijn wellicht wel wat gewend in hun thuisland, waar je eindeloos kunt wandelen – ze hebben nu het plan opgevat om van het zuiden van Portugal naar het noorden te lopen. Rugzak op, gitaar in de hand, langs de kust kun je niet verdwalen.

Slim van ze om in het zuiden te beginnen! “Ik heb zelf ooit van Zwitserland naar Rotterdam gelopen, een onvergetelijke ervaring” vertel ik hen, nog steeds enthousiast over die onderneming. “Jaja, precies, het is niet zo spectaculair, maar het is wel levensveranderend” knikken ze instemmend.

Vandaag gaat de tocht naar Figueira, 20 kilometer verderop

Dat klinkt als niet veel, maar ga het eerst maar ’s doen, lieve lezers! Na zo’n afstand, en als het boven de 30º is, wil je Heel Graag je schoenen uit, en in zee gaan staan!

Ik wens ze een goeie voortzetting – een pracht manier om je vakantie door te brengen.

P.S. Excuses, maar het blogje over de Zonnekoning verschuift nog een week. Derde keer is scheepsrecht, dus dan gaat het echt gebeuren!

.

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen.

We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 4 vakantiehuizen, 2 gastenkamers, een kampeerterrein en een heleboel leuke dingen om te doen.

Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Sinds een paar jaar zijn we de enige B&B&B in de wereld: Bed & Breakfast & Bathrobes.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

Je kunt je abonneren op het blog – kijk maar hiernaast »

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina en op Instagram.