Home » Tweedehands slachtoffers

Tweedehands slachtoffers

Bruno: Hij antwoordt niet meer

Hugo: Hij is z’n luier aan het verschonen

We hebben inmiddels een boel pret met ene Miguel, die vanmiddag belde. Ik had een paar advertenties op het net gezet, op de marktplaats van Portugal. Dingetjes die je kwijt moet. Spullen die je al jaren niet meer gebruikt. (zie onderaan dit blogje voor foto’s) Dingen die Marie Kondo zouden doen fronsen.

Dingen die geen joy sparken mogen weg, op de tweedehands site

Misschien heeft iemand anders er nog plezier van. Hier in Portugal heb je er een paar: OLX, CustoJusto, Facebook Marketplace natuurlijk, en E-Bay Portugal. Eerstgenoemde is het populairst, dus ik was er eindelijk toe gekomen om op een zondagmiddag die spulletjes online te zetten.

Het eerste dingetje stond er nog geen minuut op, of er werd al gebeld. Voornoemde Miguel, die de geheugenkaart wel wou, en de telefoon, de mobiele router en de microfoon-zonder-draadjes. “Maar kunt u het opsturen naar Évora? Ik heb daar een winkel in die dingen. Liefst morgenochtend gelijk.”

We hebben het dus over een zondagmiddag, en de haaien zitten vol energie op hun telefoon. Ze houden alles in de gaten. Nieuwe advertentie? Bellen!

Hiermee geef ik eigenlijk de climax al een beetje weg, maar het werd mij gaandeweg dat gesprekje ook al rap duidelijk dat er ergens iets niet klopte. Als je iets via een tweedehands site wil kopen, dan bel je niet met: “Ja, die, en doe die ook maar, en die, dus dan is het zoveel bij elkaar, en de verzendkosten van 20 euro (wat best veel is binnen Portugal) dus dan komt het op zoveel – heb je MBWay?”

En hij was de enige niet. Ze bleven bellen voor die tweedehands spullen

De snelheid geeft ze weg, en het gemak waarmee ze je dingetjes willen “betalen”. Dat staat tussen aanhalingstekens, want als je echt een sufferdje bent (zoals ik) en je hebt geen MB Way op je telefoon, willen ze je best helpen om dat te installeren hoor. En als je het al wel hebt, maar je weet er nog niet zo goed mee om te gaan, willen ze je ook graag “helpen”.

Als je een sufferdje bent, zoals ik, maar toch niet dom, dan vraag je iemand die het wel weet om hulp

Dat is precies wat ik deed. Pleegzoon Hugo kent alle geheimen van het internet, inclusief die van MB Way. Nu zijn dat ook geen Enorm Moeilijke Geheimen, want men doet er alles aan om het zo makkelijk mogelijk maken om wat voor (impuls)aankoop direct te betalen. Je hebt pas tijd om spijt te krijgen als je eenmaal met die spullen opgescheept zit.

Toen ik naar boven liep om Hugo te consulteren over dit dilemma, protesteerde de beller: “Nee, nee, niet nodig hoor, om uw zoon te raadplegen! Ik kan u zo precies vertellen waar u heen moet …” maar ja, hij wilde mij naar “levantamentos” krijgen – geld opnemen zonder naar de bank te hoeven, dus waarom zou ik geld op moeten nemen als hij moet betalen?

Sorry jongen, ik ben wel oud, maar niet achterlijk

Hugo heeft heel even met hem gesproken en toen hing hij gauw op. Hij, vriend Bruno en ik nemen wraak door hem de hele middag te blijven bellen. De derde keer zei Hugo alleen maar: “Boe!” – en hij hing op. De vijfde keer, Bruno siste slechts in de foon – hij hing op. Ik waarschuwde dat ik zijn nummer aan de politie zou geven – hij hing op. Hij neemt allang niet meer op. Zijn lijn is de hele tijd onbruikbaar.

Kan-ie in elk geval geen andere tweedehands slachtoffers maken!

.

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen.

We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 4 vakantiehuizen, 2 gastenkamers, een kampeerterrein en een heleboel leuke dingen om te doen.

Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Sinds een paar jaar zijn we de enige B&B&B in de wereld: Bed & Breakfast & Bathrobes.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

Je kunt je abonneren op het blog – kijk maar hiernaast »

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina en op Instagram.