Home » Er zijn weer gasten in de mooie mei-maand

Er zijn weer gasten in de mooie mei-maand

Ik noemde het verleden week al: mei is altijd een klein hoogseizoenetje geweest, en dat komt weer een beetje terug. De C-risisjaren verhinderden iedereen om te doen wat je graag doet, maar je hoort helemaal niemand meer over de pandemie. Alsof het nooit gebeurd is.

Dus er zitten weer gasten op de patio in de mooie meimaand!

Een familie met twee jonge jongetjes, die eventjes graag uit die benauwde camper willen, en in een huisje willen verblijven. Het oudste jongetje bouwt heel graag met Lego, maar dat gaat eigenlijk niet in een camper. Zeker niet in de winter.

In het huisje kan-ie zijn creaties laten staan. En pap en mam hebben ook wat meer de ruimte voor hun pizza-oven en ijsmachine. Tof als je dat in je camper hebt, maar het neemt allemaal wel plek in! Ze hebben dat aan boord, omdat ze een eigen plekje aan het zoeken zijn, en dan neem je natuurlijk wat meer mee dan dat je een half jaartje gaat toeren.

In een ander huisje zit een kortgeknipte moeder met haar dochter en zoontje. Tijdens een gezellige bijeenkomst op de patio raken we aan de praat. Ze vertelt dat haar familie wat ingewikkeld in elkaar zit – haar moeder is van oost-duitse afkomst, en kwam haar vader tegen, die russisch-oekraïense ouders heeft.

Je begrijpt dat die grootouders niet stonden te juichen toen die twee hopeloos verliefd werden

Zeker niet omdat het niet zolang na de tweede wereldoorlog gebeurde. Met al die ellende nog vers in het geheugen, en de beide families politiek gezien lijnrecht tegenover elkaar, is het een wonder dat daar nog iets moois uit voortgekomen is.

Er zijn meer gasten die een verhaal hebben, maar wat een bijzonder verhaal is dit

Hoe zal dat gegaan zijn – hebben ze het geheim gehouden, die twee, totdat ze er echt niet meer omheen konden? Oostduitsers hebben nu niet zulke warme gevoelens voor de Russen. En in die familie zit weer een hele verstrengeling met Oekraïene, wat vast ook een boel ingewikkelde emoties heeft ontketend her en der.

Toch zit ze er ontspannen en lachend bij. Het zal het effect van de portugese meimaand wel wezen.

Misschien vanwege de mooiste gasten van allemaal, die je alleen ’s avonds in het donker ziet.

.

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen.

We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 4 vakantiehuizen, 2 gastenkamers, een kampeerterrein en een heleboel leuke dingen om te doen.

Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Sinds een paar jaar zijn we de enige B&B&B in de wereld: Bed & Breakfast & Bathrobes.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

Je kunt je abonneren op het blog – kijk maar hiernaast »

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina en op Instagram.