Termas da Azenha

Vakantiehuisjesverhuur in Portugal

The first and only Bed & Breakfast & Bathrobe in the world

Typische overwinteraars

“Ik kan je niet helpen, ben ik bang”, zegt Myrjam verontschuldigend, terwijl ze haar arm omhoog houdt om een steunverbandje te laten zien. “Ik zit hiermee, daar moet ik aan geopereerd worden.”    “Geen punt hoor”, antwoord ik, “je kunt toch niet met z’n twee-en een kruiwagen duwen.”

Dat is eigenlijk wel jammer dat dat niet kan, want ik ben weer veel te enthousiast geweest met dozen tegels opladen.

“Het kan best zijn dat het allemaal weer teruggaat naar de tegelwerkplaats hoor!” zeg ik geruststellend tegen Wil, die grote ogen opzet als ze me ziet aankomen. “’t Is gewoon even proberen, even zien.”

Wil en Myrjam zijn hier nu twee dagen. Nadat ze hun eerste dag bij de schoonfamilie van Wil’s zoon hebben doorgebracht, die in Coimbra woont, willen ze lekker in het zonnetje mozaieken.

Wil komt hier al voor de zoveelste keer, en is niet een typische overwinteraar

Ze heeft hier begin vorig jaar een schildercursus gegeven, en ontwikkelt zich meer en meer als een MM. Dat betekent: een MedeMozaieker. Er zijn een heel klein select groepje die regelmatig langskomen om te helpen met een mozaiek – vaak voor een weekje, vaak in de winter.

Myrjam wil het ook wel ’s proberen. Dat kan. Voor een docente in creatieve vakken zal deze nieuwe techniek niet zo moeilijk zijn om onder de knie te krijgen, ook al ben je al jaren gepensioneerd.

blog_typische-overwinteraars

Er zijn andere mensen, die regelmatig langskomen, vaak in de winter, ook al van die typische overwinteraars, maar niet heus

Henk is daar een van. Die stond plotsklaps – verrassing! – voor m’n neus: “Hallo, hallo! Is hier iemand?” – en daar stond-ie voor de balie. “Heb je nog iets te doen toevallig? Ik dacht dat ik hier een weekje bleef … “

Haha! Iedereen die me kent zou omvallen van verbazing als ik daarop nee zou zeggen. Er is hier altijd wel wat te doen, en zeker voor een Handige Harry als Henk.

Henk is wel een typische overwinteraar … nou ja … typisch …

Na een weekje voegde Marriet zich bij hem. Ze reizen samen, ieder in hun eigen, in mijn ogen zeer imposante, camper. Marriet moest voor een noodgeval even terug naar Nederland, maar is nu weer back on track. Zowel Henk als Marriet wonen in hun camper. Alles verkocht, de rest weggedaan, en nu in je hutje op wielen Europa door. Ze leerden elkaar kennen in Nederland, op de camperplaats waar ze beiden regelmatig staan.

Ze kunnen het heel goed met elkaar vinden. Dat kun je wel zien:

blog_typische-overwinteraarsblog_typische-overwinteraars

blog_typische-overwinteraars

Deze foto is als groetje bedoeld voor een ander stel camperaars, die ze over een tijdje weer gaan ontmoeten in het zuiden van Portugal. Als je zo’n foto samen kan maken, dan kun je het goed met elkaar vinden, of wat? Wat mij verbaasde, is dat je nog wel twee van die fantastische pruiken in je camper hebt.

Ik doe het ze niet na, met m’n dorp vol spullen en dingen. Respect.

Ze hebben mooie dingen gedaan, deze overwinteraars. En het was ook nog erg gezellig ’s avonds aan tafel!

Elke week op zondagochtend vind je een nieuw blogje in je mailbox. Elke week waan je je een paar minuutjes in Portugal. Zomaar op je eigen comfortabele bank.

Even geduld a.u.b.

Dank voor uw inschrijving!

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein met een zwembad, en een grote zaal met pingpong, tafelvoetbal, poolbiljart, bordspellen, en onze specialiteit: de Verkleedkamer.

Overal zie je grote mozaieken en muurschilderingen.

Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn. Het geneeskrachtige water stroomt er nog steeds doorheen, en is nog steeds van een excellente kwaliteit.

Sinds 2018 noemen we onszelf de eerste en enige B&B&B in the world – Bed & Breakfast & Bathrobes. Je kunt een kimono of badjas in onze webshop kopen, of er één bestellen – dan wordt-ie op maat gemaakt voor je, helemaal naar je eigen wensen.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog, dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.