Home » Verwachting voor 2020, plus een leuke aanbieding

Verwachting voor 2020, plus een leuke aanbieding

Je moet het toegeven, 2020 is een leuk getal. Ik weet niet of ik de enige ben die (altijd) aangenaam verrast is als ik op de klok kijk en het is 11:11, als de Bitcoin op 9.999,99 staat, of als ik 33,33 moet afrekenen in de supermarkt?

Het heeft iets.

Blijkt wel, want een boel mensen zijn getrouwd op 8.8.’88 en gaan dat vast ook weer doen op 02.02.2020. En ter ere van dit leuke-nummer-jaar hebben wij iets bijzonders (maar dan moet je even doorlezen tot het eind!)

Lees vooral door, want we hebben niet alleen een motto maar ook een leuke aanbieding voor 2020!

Meestal krijgt een jaar een naam achteraf. Zo hebben we “De Gouden Zomer”, het “Crisisjaar” (2013 natuurlijk, ik moet het er tóch even bij zetten) en de laatste heet “De Kalme-Zomer-met-een-grandioos-eind. Nu heeft 2020 al een naam – en die zal het moeten gaan waarmaken:

“Het rustige wonder van een normaal leven”

Het schijnt dat Bill Clinton dat ooit gezegd heeft, waarmee hij aangeeft over meer wijsheid te beschikken dan je op het eerste gezicht zou denken.

Een normaal leven is niet spectaculair, niet sissendsuizendsprankelendkoelkoelkoel, geen aanleiding tot opgewonden verhalen. Ik hoop dat het aanleiding is tot zo een scenario:

<< “Joh, halló! Hoe gaat het met júllie! Wennen weer, hè, zo’n eerste dag!” Elizabeth kijkt op. Ze heeft de stem-met-het-gouden-randje al herkend. Tja, het zat erin. Je moet weer gewoon doen. Net als altijd. Kletspraatjes met de andere ouders als je je kind gaat ophalen. Het hoort erbij.

“Ha, hallo Francisca”, antwoordt ze wat flauwtjes, gestoord in haar dromerige flow.

“Hebben jullie ook zo’n ge-wél-dige zomer gehad?” vraagt Francisca bijna hysterisch-gelukkig maar gelukkig beheerst.

Elizabeth knikt slechts. Ze zijn gisteren pas thuisgekomen, ze wilden allevier niet naar huis. Ze wilden in dromenland blijven. Portugal. Voor altijd. Maar ja … het leven … Maar het zit nog helemaal in haar, die rust, de ontspanning, de gezelligheid.

blog_verwachting-voor-2020-met-een-leuke-aanbieding“Wij zijn in Itálië geweest, we hebben het héle land verkend!” schettert Francisca maar gelukkig wel op beschaafde wijze, “we hebben het zelfs geregeld dat we het verdronken Venetië in mochten! Toch hándig hè, die relaties die je via het Ministerie kunt bespelen!” Ze lacht gorgelend en zelfgenoegzaam.

“Ah! Daar zijn die van mij. Nou, wij moeten er als een haas vandoor! Leuk om je weer even te spreken, Elizabeth, we maken nog weer ’s een afspraak voor een dinnerparty bij ons, goed? Kom jongens, ik sta rottig geparkeerd – oepssorry, euro in de pot! Jij naar hockey, en jij naar tekenles, we hebben maar een half uurtje om de stad door te komen.”

Elizabeth draait zich om naar haar dochter die komt aanslenteren. Ook al zo’n dromerige blik in haar ogen, denkt ze. Venetië, pfoe! Heel Italië – allemachtig, je wordt al moe als je eraan denkt.

Terwijl wij … gosh, wat hebben we gedaan ook alweer? O ja, het klimpark op dat mooie plekkie in de duinen …. gespeeld met die prachtig-groene golven op ’t strand … en het water was heerlijk … helemaal niet koud. Zitten te zitten bij het huisje …hangen in de hangmat … lekker met een boek … zelfs Sam heeft een boek gelezen! De kinderen hebben het zo leuk gehad met z’n allen … Die plank over het slootje was een gouden vondst … kreeftjes vangen, vissen bestuderen … Even het zwembad induiken om af te koelen … Leuke buren, gezellig avondje was dat … Mooi mozaiekje gemaakt, oma vond het schitterend! Gosh, wat hebben wij gedáán eigenlijk?

Niks bijzonders, maar het was ontspannen. Gewoon dat. Ontspannen. En da’s niet zo makkelijk met een onrustig jochie van 10 en een prepubermeisje van 12!blog_verwachting-voor-2020-met-een-leuke-aanbieding

De kanotocht was geweldig … het restaurantje in Coimbra op dat pleintje … het was net alsof we terug waren in de tijd … de rit terug naar het huisje, zonder een onvertogen woord … nog een glaasje in het maanlicht, de kinderen al naar bed … en de maanverlichte nacht daarna toen we weer ’s …. lekker bed wel …

Gosh, niks bijzonders eigenlijk, maar het was de beste vakantie ooit. >>

Het is, kortom, ons goede voornemen om jullie, toekomstige gasten, allemaal te besmetten met het “Rustige-wonder-virus”. Hoe tevreden je daarmee kunt zijn. Hoe gezellig of dat het is. Hoeveel anti-stress dat oplevert. (Je hebt geen haast meer om iets te bereiken. Je bent er al.)

En hoe ab-so-lúút niet spectaculair, maar doodnormaal dat is

Het bijzondere voor het 2020 is: als je een reservering maakt vóór de 20ste van de 2e maand, krijg je 20% korting. Dit geldt ook voor de mei- en zomervakantie! Refereer aan dit blog, als je een mailtje stuurt (info@termas-da-azenha.com), dan honoreren we dat onmiddellijk – als we beschikbaarheid hebben natuurlijk.