Termas da Azenha

Vakantiehuisjesverhuur in Portugal

The first and only Bed & Breakfast & Bathrobe in the world

Vogels kijken of maken

Nooit geweten dat hier lepelaars zaten. Weer wat geleerd! Het fladdert en toetert overal rond, dus ik let er eigenlijk niet zo op. In mijn wereld heb je grote en kleine gevleugelden. En drijfsijzen natuurlijk.

Ja, ik weet het, ik ben een barbaar, zeker vergeleken met de vogelspotters die er nu zijn.

Grappig, want er zitten er twee vogelkijkers naast elkaar, en ze hebben allebei een geweldig uitzicht over de velden

Het vele water trekt ongelooflijk veel vliegend volk. Groot: ooievaars, zilverreigers, gewone grijze chagrijnige reigers, heilige ibissen, andere ibissen, waar ik de naam even van vergeten ben, steltkluten (geleerd van de vogelaar-gast), en zelfs soms flamingo’s. Die zaten er pas. Een grote groep flamingo’s, vlakbij de vogelliefhebbers.

blog_vogels-kijken-of-maken

Die waren daar helemaal blij van, maar tegen mij waren ze heel streng

“Ellen!” zei Susan half-lachend, half-bestraffend tegen me, “dat meen je niet, dat je hier nog nooit een lepelaar gezien hebt. Het stikt ervan! Velden vol!”

blog_vogels-kijken-en-maken

Ik buig het hoofd in ootmoed. Sorry … maar ik herken ooievaars en reigers wel! Dat is toch al wat? Een lepelaar lijkt best wel veel op een ooievaar hoor, in mijn lekenogen. En al dat kleine grut, appelvinkjes en roodborstjes en de grijs-bruine grasmees … ik weet hoe een hop eruit ziet. Die hebben we hier ook. En de buurman had een ijsvogeltje gezien.

“Ja!”, zeg ik enthousiast, “dat weet ik! Toen we hier net kwamen woonden die in het riet in de sloot, maar ze houden niet zo van mensen. Ik dacht dat ze verhuisd waren, wat leuk. Die zijn mooi, hee!”

Vanochtend vroeg was ik even bezig met familie-appartementje One, want de éne vogelliefhebber is weg. Op naar een volgend avontuur. Ik ging naar buiten om de kitchenette leeg te halen – veel mensen laten een boel etenswaren achter – toen ik de buurman op zijn stoeltje tussen het riet zag zitten.

Ik mimede goedemorgen, en hij stak voorzichtig z’n hand op.

blog_vogels-kijken-of-maken

Er valt een boel te zien, zo ’s ochtends vroeg. Mooie manier van wakker worden. Lekker effen zitten aan de rand van de sloot en alles bekijken wat er te zien valt.

Eerlijk zeggen? Ik vind de mozaiek net zo mooi als de lepelaar zelf …

Elke week op zondagochtend vind je een nieuw blogje in je mailbox. Elke week waan je je een paar minuutjes in Portugal. Zomaar op je eigen comfortabele bank.

Even geduld a.u.b.

Dank voor uw inschrijving!

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein met een zwembad, en een grote zaal met pingpong, tafelvoetbal, poolbiljart, bordspellen, en onze specialiteit: de Verkleedkamer.

Overal zie je grote mozaieken en muurschilderingen.

Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn. Het geneeskrachtige water stroomt er nog steeds doorheen, en is nog steeds van een excellente kwaliteit.

Sinds 2018 noemen we onszelf de eerste en enige B&B&B in the world – Bed & Breakfast & Bathrobes. Je kunt een kimono of badjas in onze webshop kopen, of er één bestellen – dan wordt-ie op maat gemaakt voor je, helemaal naar je eigen wensen.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog, dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.