Termas da Azenha

Vakantiehuisjesverhuur in Portugal

The first and only Bed & Breakfast & Bathrobe in the world

Vrouwelijke coaches op het strand

De strandcoaching50plus vrouwen staan op de app. Ze zijn enthousiast en nog jong (tenminste in mijn 56+ ogen). Ze willen praten over wanneer ze dit-en-dat, en hoe ze zus-en-zo gaan doen en regelen en dingesen.

Ze hebben wensen. Ze hebben eisen. Ze eisen kwaliteit en zorg, dat zijn ze gewend.

Prima.

vrouw-op-het-strand

Ik probeer contact te krijgen via whatsapp, en als vrouw van 50 plus ben ik daar (nog) niet zo bedreven in

Ik kijk ondertussen naar de foto.

Een vrouw. Zo één met een vestje, en laarzen bijna tot op de knie, en een zichtbaar lingeriesetje onder haar jurkje. Niet zozeer sexy of uitdagend, meer nonchalant en vrijmoedig. Ik schat haar op midden dertig.

Gaat zij vrouwen van 50 plus coachen?

Ik ben reuze benieuwd hoe dat gaat gaan. Mijn inschatting op voorhand: vrouwen oppeppen om te blijven meedoen met de rest, niet opgeven, leren hoe je dingen voor elkaar krijgt. Wat wil je nog bereiken in je carrière? En hoe krijg je dat voor elkaar? Kom voor jezelf op! Hoe doe je dat op een manier waar je je goed bij voelt?

Kom op! Doe mee! Het is leuk! Blijf in beweging, letterlijk en figuurlijk

Jawel, tuurlijk, maar vergeet de natuurlijke gang van de dingen niet. Vrouwen – mensen, want met mannen gaat het precies hetzelfde – gaan niet voor niks wat langzamer. Je wordt milder met ouder worden, je weet zoveel meer, je ziet zoveel meer. Je zou jongere mensen zo vaak voor misstappen kunnen behoeden, ware het niet dat je beseft dat ze dat nodig hebben omdat je leert van je fouten.

Je kunt je eigen fouten zien. Ze beoordelen voor wat ze zijn. Jezelf vergeven, en anderen in het proces. We zijn allemaal maar mensen …

Daar word je soms wat bescheidener van.

Die open, warme, grootse wijsheid, die is goud waard. De warmte van opa en oma. De wijsheid die kan luisteren naar de tranen van de jeugd. De grootsheid die beseft dat het grootste meer in kleine dingen zit dan in de Matterhorn bedwingen of naar Mars vliegen.

Maar de strandcoach50plus vrouwen hebben ook gelijk

Stilstaan is dodelijk. Waar ieder mens voor leeft, is vooruitgang, hoe klein ook. Groei en iets bijdragen aan het grote geheel – hoe “slecht” een mens ook is, dat zit altijd ergens in een hoekje van haar wezen.

Ik ben reuze benieuwd hoe dit gaat gaan.

Dit is de eerste keer dat ze hier komen, met de bedoeling dat het niet de laatste zal zijn. Van beide kanten. Zij zoeken een prettige locatie waar iedereen zo goed mogelijk uitkomt, ik zoek leuke groepen die mooie dingen toevoegen aan de al aangename vibraties hier in de Termas.

18 april is het zover. Vier dagen intensieve menselijke groei om me heen. Wow!

Elke week op zondagochtend vind je een nieuw blogje in je mailbox. Elke week waan je je een paar minuutjes in Portugal. Zomaar op je eigen comfortabele bank.

Even geduld a.u.b.

Dank voor uw inschrijving!

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein met een zwembad, en een grote zaal met pingpong, tafelvoetbal, poolbiljart, bordspellen, en onze specialiteit: de Verkleedkamer.

Overal zie je grote mozaieken en muurschilderingen.

Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn. Het geneeskrachtige water stroomt er nog steeds doorheen, en is nog steeds van een excellente kwaliteit.

Sinds 2018 noemen we onszelf de eerste en enige B&B&B in the world – Bed & Breakfast & Bathrobes. Je kunt een kimono of badjas in onze webshop kopen, of er één bestellen – dan wordt-ie op maat gemaakt voor je, helemaal naar je eigen wensen.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog, dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.