Home » Spelletjes veld

Spelletjes veld

Wij zijn helemaal enthousiast over het maken van de speelweide!

Ik zie het al helemaal voor me: een paar tieners aan het volleyballen met het daarbij gepaard gaande gegiebel en gejoel; een vader die z’n dochter voordoet hoe je met enig beleid je golfballetje in het gaatje puttert; Broes die een geconcentreerde tiener leert hoe je met pijl en boog omgaat.

blog_spelletjesveld

En daarachter zijn dan weer een paar kinderen bezig om een hut te bouwen en die aan te kleden met kleurige lappen

Als je je erin gaat verdiepen, zijn er zoveel leuke dingen te doen.

Spelletjes doen is een geweldige manier om verbinding te maken. Gezinnen met kinderen onder de tienerleeftijd doen heel vaak spelletjes, is me opgevallen. Verleden jaar zaten ze zelfs spontaan pim-pam-pet te spelen, met de originele oude kaartjes. En ze hadden er nog een boel pret bij ook!

Dat bracht me op ideeën voor uitbreiding, meer spelletjes en: de speelweide

De pingpongtafel is al jaren een groot succes, net als de tafelvoetbal en de poolbiljart. De Verkleedkamer zorgt voor uren plezier, pijn-in-je-buik-lachbuien en goeie foto momenten, die je als herinnering mee naar huis neemt.

En daar komt dan nu het buitengebeuren bij.

De ruimte hebben we al. Het moest wel even anders ingericht, en dat was het grootste werk afgelopen winter. Als we nu de rietkraag in bedwang houden, hebben we een speelweide met een groots uitzicht ook nog ’s een keer!

Er wordt beweerd dat kinderen niet meer voldoende spelen, en ouders hebben te weinig tijd en zijn moe

Buiten spelen, welteverstaan. Het zal schelen – als je midden in een grote stad woont zal het wellicht lastiger zijn dan als je ergens op het platteland zit of op een woonerf.

En tja, een baan plus een gezin is topsport. Hoewel ik wel het idee heb, dat mensen daar ook wat meer ervaring mee krijgen. Dat de taken beter verdeeld worden, en dat het over het grote geheel na de eerste zware jaren wel meevalt.

In de vakantie worden dat soort dingen vaak ingehaald. Dan heb je de tijd om met mekaar rond te tutten, dus dan kun je makkelijk ’s even een uurtje gaan sjeudeboelen of hutten gaan bouwen.

En als je als ouder daar geen zin in hebt dan ga je lekker aan de kant zitten zodat je wel de boel in de smiezen kunt houden, maar dat je zelf ook ’s een beetje in de Volkskrant Magazine kunt bladeren ofzo.

(ik las zelf altijd graag een spannend boek als mijn kinderen fijn bezig waren in de speeltuin)

Voor kinderen en tieners is het geweldig als je de ruimte krijgt om met elkaar dingen te doen.

Hebben jullie je golfslag al geoefend? Hole in one!

blog_spelletjesveld

Binnenkort gaan we bezig met de mini golf baan.

Er komt één hele serieuze baan voor de échte golfer, die zijn/haar swing en eindspel wil oefenen. De rest is vrij. Na maanden studie (= surfen op het net) kwamen we tot de conclusie dat je ongeveer alles mag met mini golf. Je moet het lekker zelf maar weten wat je doet en hoe je het doet.

Prima. Dat is dus precies wat we gaan doen.

En dan gaan we gelijk door met meer buitenspelen waar pijpen, ringen, ballen, kegels, hoepels en kringen bij betrokken zijn. Lekker luieren en spelen in je vakantie, en je hoeft er de deur niet voor uit. Nou ja, je moet ervoor naar de speelweide achter het zwembad lopen …