Home » Weinig kwijt door de AVG

Weinig kwijt door de AVG

Emmy-winnaar Bart de schrijver is gebleven! En fijne collega Anja ook!

“Dan maakt het me allemaal niet meer uit”, zeg ik hardop tegen mezelf, “hier word ik helemaal blij van.” ‘k Heb er nogal wat uurtjes in zitten, in die AVG toestand, maar het heeft onverwachte gevolgen.

De AVG heeft nogal wat consequenties, en je wordt er de laatste weken mee om je oren gesmeten

We zullen weten dat onze privacy beschermd wordt! Tjonge, wat een gedoe. Net alsof je dat soort dingen ooit zou lezen. Want wat doet het nou helemaal?

Als je een mail binnenkrijgt die je niet wilt, kun je een klacht indienen

blog_weinig-kwijt-door-de-AVG
credits to: voxeurope.eu

Bedrijven mogen je niet meer zomaar op de mailinglijst zetten. Je moet je echt ingeschreven hebben, en als iemand een klacht zou indienen, dan moet het bedrijf bewijs leveren dat diegene écht zélf het gewild heeft, met screenshots van inschrijving en al.

.

.

.

Verleden maand begon het. Een langzaam aanwassende vloedgolf van (ook ongewenste) mails met waarschuwingen over de Europese nieuwe wetgeving inzake de gegevensbescherming. Leuk scrabblewoord, maar het betekent gewoon dat je als bedrijf op papier moet zetten dat je alleen gewenste mails verstuurd, dat je de minimale gegevens die je hebt zo goed mogelijk beschermt, en dat je bewijs hebt dat je toestemming hebt van de betreffende persoon.

‘k Heb al twee webinars achter de rug

Toen was het me echt onvermijdbaar duidelijk dat ik ook een mailing de deur uit moet doen om alsnog toestemming van jullie te vragen om je mails te mogen sturen.

Mijn inbox heeft nog nooit zo vol gezeten als nu. En het is eigenlijk heel leuk!

blog_weinig-kwijt-door-de-AVG

“O, daar is zij (ik noem maar even geen namen meer, want je weet maar nooit …)” roep ik tegen mezelf achter de computer, “en ah! Zij willen niet meer. Nou, best. En kijk! Die-en-die wel, en zij ook, en hij …. ooo, wat leuk, dankjewel jongens!”

Deze dag begint goed. De dag dat de AVG in werking treedt. Een inbox vol met toestemmingen

En wat uitschrijvingen ook, natuurlijk. Het leuke is: de meeste ken ik, dus welkom terug, allemaal! Gezellig dat jullie erbij blijven! Nu weet ik ook weer waarom ik dit doe – omdat het leuk is om een stukkie te schrijven elke week, maar ook omdat het dus blijkbaar ook gewaardeerd wordt.

En dat waardeer ik heel erg terug hoor!

Ik zal m’n uiterste best doen om elke week een blogje te schrijven waar je een glimlach van om je mond krijgt, maar dat ligt ook een beetje bij jullie natuurlijk. Als je hier komt om gezellig effen mee te doen, dan heb ik weer meer te schrijven … dus já …

Waar wacht je nog op, eigenlijk?

Kom bij de blogclub [mailerlite_form form_id=2]   en/of profiteer van onze aanbiedingen!