Termas da Azenha

Vakantiehuisjesverhuur in Portugal

The first and only Bed & Breakfast & Bathrobe in the world

Zomer in Brazilië

Ze gaan terug. De temperaturen gaan naar beneden, ’t is nu rond de 20º overdag. Als je in de tropen bent geboren, dan is zelfs Portugal koud!

Ze gaan naar Brazilië. Terug naar de zomer in Brazilië

Voor het carnaval natuurlijk, en voor Kerstmis, familie en vrienden bezoeken. Het wordt daar nu zomer. En tropische mensen passen zich niet zo gemakkelijk aan aan strengere omstandigheden.

De herfst is dit jaar heel vroeg geland. In de 23 jaar dat ik in Portugal rondloop, heb ik de herfst nog nooit zo vroeg meegemaakt.

Het weer is echter niet de reden dat Fábio en Maris een paar maanden teruggaan. Brazilië is hun thuisland, het moederland

Maris kookt heerlijke Braziliaanse maaltijden

Niks te klagen.

Fábio kon trainen op het sprookjesterras of in de grote zaal van het oude badhuis. Dus de Braziliaanse winter ging voorbij, en nu de Portugese winter eraan komt, gaan ze weer naar de zomer.

In maart zaten ze hier vast, en ze dachten dat het niet de ergste plek was voor de lockdown. Ik denk dat ze gelijk hebben. Het was een goede tijd met buurman Frank, die het vlees op de bbq roosterde, terwijl Maris voortreffelijk eten kookte – en daarna samen aten terwijl ze de zon zagen ondergaan over de velden.karatetraining in de grote zaal

Lente, zomer, herfst, zomer. Geen slecht leven!

Fabio en Maris aan de kust in Brazilië

Elke week op zondagochtend vind je een nieuw blogje in je mailbox. Elke week waan je je een paar minuutjes in Portugal. Zomaar op je eigen comfortabele bank.

Even geduld a.u.b.

Dank voor uw inschrijving!

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein met een zwembad, en een grote zaal met pingpong, tafelvoetbal, poolbiljart, bordspellen, en onze specialiteit: de Verkleedkamer.

Overal zie je grote mozaieken en muurschilderingen.

Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn. Het geneeskrachtige water stroomt er nog steeds doorheen, en is nog steeds van een excellente kwaliteit.

Sinds 2018 noemen we onszelf de eerste en enige B&B&B in the world – Bed & Breakfast & Bathrobes. Je kunt een kimono of badjas in onze webshop kopen, of er één bestellen – dan wordt-ie op maat gemaakt voor je, helemaal naar je eigen wensen.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog, dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.