Home » Kamperen in de herfst in je caravan

Kamperen in de herfst in je caravan

Het is elk jaar weer afwachten wanneer de herfst invalt. Wordt het vroeg in oktober of laat? ’t Is ook wel ’s gebeurd dat ze het vergeten waren – zaten we in november nog steeds met een T-shirtje aan.

Dit jaar is het duidelijk heel anders. De herfst is eergisteren naar beneden gestort

Dat is idioot vroeg, en het blijft maar met tussenpozen door storten. Waarom het op deze planeet zo at random moet regenen, snap ik niet goed. Regen is altijd welkom, maar altijd vervelend. Je wordt er nat van. De herfst komt natuurlijk met regen en wind. Precies op de dag dat de caravan van nieuwe gasten zou arriveren. Ze kwamen aan in de stortregen.

Het was best spannend, want het is een joekel van een caravan, en hij stond al jaren op een terrein bij bevriende Belgen in de buurt van Gouveia. Aan de andere kant van het land, in de Serra da Estrela – het sterrengebergte. Prachtig gebied.

Ze stonden daar leuk op een camping, die steeds minder camping werd omdat de eigenaren een beetje te oud waren geworden. Ze gingen nu dan ook verkopen. En daarom moesten Marco en Rita een ander plekje zoeken.

Ze kwamen bij ons kampeerterrein uit

Afgelopen woensdag kwamen ze kennismaken, na een boel heen en weer gemaild te hebben. Afgelopen woensdag was het nog volop zomer. Twee dagen later zou de caravan opgeladen worden en hierheen gereden. En toen was het plotsklaps herfst.

Jammer, want ze hebben maar 2 weken vakantie. Maar gelukkig is het een grote caravan, hebben ze het kampeerterrein voor zich alleen, kunnen ze van alles in het toiletgebouwtje laten staan, en kunnen ze ook in de grote zaal terecht.

Voorlopig zijn de weersvoorspellingen niet zo best. Dat wordt kamperen in de caravan in de herfst.

Wellicht zijn onze nieuwe gasten straks nog blij dat ze weer naar het zonnige België terug mogen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *