Termas da Azenha

Vakantiehuisjesverhuur in Portugal

The first and only Bed & Breakfast & Bathrobe in the world

Kamperen in de herfst in je caravan

Het is elk jaar weer afwachten wanneer de herfst invalt. Wordt het vroeg in oktober of laat? ’t Is ook wel ’s gebeurd dat ze het vergeten waren – zaten we in november nog steeds met een T-shirtje aan.

Dit jaar is het duidelijk heel anders. De herfst is eergisteren naar beneden gestort

Dat is idioot vroeg, en het blijft maar met tussenpozen door storten. Waarom het op deze planeet zo at random moet regenen, snap ik niet goed. Regen is altijd welkom, maar altijd vervelend. Je wordt er nat van. De herfst komt natuurlijk met regen en wind. Precies op de dag dat de caravan van nieuwe gasten zou arriveren. Ze kwamen aan in de stortregen.

kamperen in je caravan in de herfst

Het was best spannend, want het is een joekel van een caravan, en hij stond al jaren op een terrein bij bevriende Belgen in de buurt van Gouveia. Aan de andere kant van het land, in de Serra da Estrela – het sterrengebergte. Prachtig gebied.

Ze stonden daar leuk op een camping, die steeds minder camping werd omdat de eigenaren een beetje te oud waren geworden. Ze gingen nu dan ook verkopen. En daarom moesten Marco en Rita een ander plekje zoeken.

Ze kwamen bij ons kampeerterrein uit

Afgelopen woensdag kwamen ze kennismaken, na een boel heen en weer gemaild te hebben. Afgelopen woensdag was het nog volop zomer. Twee dagen later zou de caravan opgeladen worden en hierheen gereden. En toen was het plotsklaps herfst.

foto's maken van de aankomst van de caravan

Jammer, want ze hebben maar 2 weken vakantie. Maar gelukkig is het een grote caravan, hebben ze het kampeerterrein voor zich alleen, kunnen ze van alles in het toiletgebouwtje laten staan, en kunnen ze ook in de grote zaal terecht.

Voorlopig zijn de weersvoorspellingen niet zo best. Dat wordt kamperen in de caravan in de herfst.

Wellicht zijn onze nieuwe gasten straks nog blij dat ze weer naar het zonnige België terug mogen!

Elke week op zondagochtend vind je een nieuw blogje in je mailbox. Elke week waan je je een paar minuutjes in Portugal. Zomaar op je eigen comfortabele bank.

Even geduld a.u.b.

Dank voor uw inschrijving!

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein met een zwembad, en een grote zaal met pingpong, tafelvoetbal, poolbiljart, bordspellen, en onze specialiteit: de Verkleedkamer.

Overal zie je grote mozaieken en muurschilderingen.

Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn. Het geneeskrachtige water stroomt er nog steeds doorheen, en is nog steeds van een excellente kwaliteit.

Sinds 2018 noemen we onszelf de eerste en enige B&B&B in the world – Bed & Breakfast & Bathrobes. Je kunt een kimono of badjas in onze webshop kopen, of er één bestellen – dan wordt-ie op maat gemaakt voor je, helemaal naar je eigen wensen.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog, dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.