Home » Donkiedonk naar de dierenarts

Donkiedonk naar de dierenarts

“Wij hebben eigenlijk best wat met elkaar gemeen”   mijmer ik op de terugweg van de dierenarts in Coimbra naar huis, “we zijn alledrie oud, niet zo mooi meer, met een goed hart en we gáán maar door.”

Terug naar huis van het derde bezoek met de hond aan de dierenarts in het Hospital Veterinário Universitário de Coimbra

Da’s een mondvol hè! Zullen we ’s kijken of we het op de duitse manier kunnen aanpakken: het dierenartsenuniversiteitsziekenhuis in Coimbra. (Nou, dat valt nog alles mee. We halen het woord met de meeste lettergrepen bij lange na niet in.*)

Ons liefje moest naar de dierenarts. Een paar maanden geleden kwam Het Stel naar me toe: “We moeten even praten …” Het Stel is een portugees stel dat hier al heel lang komt, en heel vaak, om een weekend bij te tanken. Vooral Maria is dol op onze hond, en zij op haar.

Ik hoor het al als ze aankomen: “Woewoewoewoewoe” doet Donkie dan praten, heel opera-achtig hoog, en Maria begrijpt alles wat ze zegt. Ik denk dat het betekent: (“Waarwasjenou ikhebjezogemist niemanddiemeaandachtgeeft!”) (Wat niet waar is hoor!)

Soms schaam ik me een beetje, want ik laat het beest vooral vrij (dat vinden beesten fijn) maar nu ze wat ouder wordt, heeft ze wat meer zorg nodig. Maria ziet dingen. Ik niet direct.

Als jonge hond redde ze zich prima

Sliep ergens in het stro, was altijd bij de ezels, ravotte in het veld, maakte een ommetje met een van de gasten, liet zich aanhalen door een van de kinderen, en had het mooiste leven wat je je maar kunt voorstellen.

“Ik word een hond in mijn volgende leven, zeker weten!” heb ik regelmatig verzucht, als ik maar door moest hollen in de zomerse drukte, en de hond, of honden (we hebben er aardig wat opgevangen de afgelopen jaren) zich als een lap over de trap hadden gedrapeerd in de zon, of tot aan hun nek in de modder opgewekt en opgewonden terugkwamen van een avontuur in de velden.

Nu heeft ze te lange nagels, omdat ze niet meer zoveel loopt. Die moeten geknipt. Gelukkig dat Maria me daarop attent maakt, dat ik het weer door kan geven aan de dierenarts. Tenslotte hebben die ervoor doorgeleerd, en dierennagels knippen is mijn specialiteit niet. De ezels liet ik ook graag over aan de hoefsmid.

Fijn dat doutor Tiago dat geregeld heeft. Fijn dat ze goed reageert op de behandeling. Ze heeft parasieten in haar longen, en dat is een risicovolle en langdurige behandeling. Ze kreeg een ECG vandaag, om te checken of die engerds ook al in haar hart zitten. Maar haar hart is goed. Ze is in goede handen.

Ja, we lijken een beetje op elkaar, wij drieën. De hond, de auto en ik.

Alledrie wat ouder, bijzonder dol op onze vrijheid, een goed hart, en we gáán maar door!

  • Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *