Home » Een gevel vol gebroken tegels

Een gevel vol gebroken tegels

Het flitst. Het rommelt. Gelukkig is het meer dreigen en mopperen dan een écht full-blast onweer. Zoals een tijdje geleden: ineens een enorme knal middenin de nacht.

Tussen de buien en het mopperen door gauw weer doorplakken met die tegels

Nadat altijd-weer-terugkerende-gast en vriendin Astrid weer naar huis ging, is het weer zo. Grote laaghangende wolken waar mot- of plensregen uitkomt. Of zo’n egaal grijze lucht waardoor alles net een natte spons lijkt. Enfin, je kent het wel. Nederlands weer.

Astrid had het plan opgevat om in de dikke week dat ze hier was, een flink aantal meters te maken met die tegels. Dat vond ik geweldig loyaal, en heel lief, en ze heeft het nog gedaan ook!

Daarvoor had Roos – ook een steeds terugkerende goede bekende in dit blog, en in ons huis – een pracht van een libelle gemaakt, en een guitig miertje dat om de hoek van de stapel hout kijkt.

Ik had me voorgenomen om na hun vertrek vóór het eind van oktober dit stuk gevel (eindelijk) klaar te hebben. En joepie, dat is gelukt! Tijdens de ergste plensbuien legde ik de figuurtjes, en als het weer even droog was, plakte ik ze er snel op.

Nu is het nog een klein stukje voegen. Dat gaat vandaag niet gebeuren want ik werd er vanochtend al wakker mee. Geflits en gemopper. Goedgoed, weergoden, dan wordt het morgen.

Het is nog niet het eind van de maand.

.

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen.

We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 4 vakantiehuizen, 2 gastenkamers, een kampeerterrein en een heleboel leuke dingen om te doen.

Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Sinds een paar jaar zijn we de enige B&B&B in de wereld: Bed & Breakfast & Bathrobes.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

Je kunt je abonneren op het blog – kijk maar hiernaast »

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina en op Instagram.