Home » Een schriftelijke uitdaging tijdens de lockdown

Een schriftelijke uitdaging tijdens de lockdown

Geen gasten – tijd zat om me ’s te verdiepen in een aantal dingen. Crypto’s, schrijven, marketing, je eigen groenten verbouwen, me verlekkeren aan mooie stofjes voor de kimono’s.

de-moestuin-met-uitzicht-van-Termas-da-Azenha-vakantiehuisjesverhuur-in-Portugal

Ik kwam een uitdaging tegen – van ene Peter Post, copywriter

Mooi zo, want ik wil best beter leren schrijven. Dit was van het begin af aan inderdaad een uitdaging; heel inspirerend door de hoeveelheid gemotiveerde mensen die eraan meededen. De inzet van Peter Post was ongelooflijk. Elke dag maar weer honderden commentaren in de Facebookgroep. Respect!

De challenge begon 14 dagen geleden, toen er nog bijna niets aan de hand was qua C-crisis. We begonnen bij het eind (welk resultaat wil je je lezer aanbieden?) en stapje voor stapje werkten we naar voren. Door die inzet en goeie tips kwam ik op de volgende wervende tekst:

Als je ’s ochtends in de spiegel kijkt, zie je dat het waar is wat je voelt: je bent moe

Ook na een nacht slapen ben je nog steeds moe. Je weet dat je de discipline hebt om je weer naar je computer te slepen, maar zin heb je er niet in. Je batterij is leeg. En die van je lief ook. En zo te horen aan het geruzie hebben je kinderen het ook wel gehad.

Het is tijd.

Tijd voor iets anders dan alleen maar werk, zorgen, moeten en regelen.

Tijd voor elkaar. Tijd voor een beetje avontuur. Tijd voor een dagje niks, of giechelend achter je kinderen aan hollen, een berg beklimmen … of kanoën, vliegeren op het strand, suf voor je uit zitten staren naar het mooie landschap voor je met een lekker wijntje naast je … iets creatiefs doen … waar zou je nu eigenlijk zin in hebben?

Er moet op vakantie gegaan. Het is genoeg geweest.

“Eh … de situatie is nu een béétje anders. We zitten nu al meer dan een week opgesloten met de kinderen, dus die kwaliteitstijd zit wel snor. We zouden best iets minder kwaliteitstijd kunnen gebruiken … hoewel het op vakantie natuurlijk wel heel anders is. Dan zit je niet opgesloten. Dat scheelt.”

(Ik ga even stug door, want zeker weten dat er nog een wereld bestaat ná het Coronavirus.)

Even wegdromen voor de spiegel …

ooievaar-in-een-boom-naast-vakantiehuisje-Palmeira

Drie ooievaars lopen in een evenwijdige lijn majesteitelijk over het veld tussen de sapgroene jonge spruiten. Ze zijn op zoek naar kikkers, waarvan de eerste hun avondlijk concert zijn begonnen, wachtend tot de rest invalt. De zon piept nog nét boven de horizon uit – het eerste vuurvliegje is al te zien.
Je zit zo lekker te kijken naar dit levende schilderij; een glas wijn naast je op tafel. “Die portugezen kunnen toch wel lekkere wijn maken hè …” zeg je, bijna meer tegen jezelf dan tegen je man, die naast je zit. Hij kijkt naar je met die warme, beetje luie blik in z’n ogen waar je ooit voor gevallen bent. Hij knijpt beide ogen even dicht, en draait z’n hoofd langzaam terug, wijst zonder iets te zeggen naar het vuurvliegje.
Binnen hoor je je jongste een slaperig verhaaltje vertellen tegen je oudste, een gewoonte waar ze deze vakantie mee begonnen zijn.
Het eind van weer een mooie dag, het begin van …. ?

Precies. Dat is wat je wilt.

Hoe anders voelde je je na de vakantie verleden jaar!

Hoe anders zag dat mooie bruinverbrande mens eruit in deze zelfde spiegel!

Dat mooie bruinverbrande mens had toen volop zin in alles – werk, beetje flirten met je liefje, grappen maken met die leuke collega, avondje uit, je kinderen eindeloos hetzelfde verhaaltje voorlezen, bij je opa op bezoek … wat een levenslust en een energie had je toen. Waar is dat gebleven?

Het is hoog tijd om op vakantie te gaan.

Lekker even eruit.

“Klinkt lekker hoor. Krijg er gewoon zin in. Maar heb je het laatste nieuws al gehoord?

Er heerst een virus over de wereld, dus we mogen nergens heen. Neem me niet kwalijk als ik wat cynisch klink. Ik denk niet dat ik een vakantie ga boeken als het nog helemaal niet zeker is dat we wel ergens naartoe kunnen, van de zomer.”

(Ik ga nog even stug door, want ná deze crisis bestaat de wereld nog steeds. Zeker weten.)

Herken je je hierin, lieve lezer?

Mag ik je dan een tip geven?

Portugal is het liefste land van Europa, vol met hartelijke levenslustige goedlachse mensen.

Portugal barst van de schone stranden. Ligt vol met heuvels en bergen – en in sommige gebieden waan je je in de pre-historie, zo gaaf en ongerept.

In Portugal spreken ze een zangerige, onverstaanbare taal, wat heerlijk is als je op vakantie bent.

En in Termas-da-Azenha spreken we jouw taal. Letterlijk en figuurlijk.

Okee, okee … helaas leven we op het moment allemaal in onzekerheid over de toekomst. Het is maar de vraag of we dit jaar op vakantie kunnen – maar als dat wel zo is, wordt het waarschijnlijk overal best druk. Dan zit je last-minute niet zo goed.

We hebben een oplossing voor je: je boekt nu gewoon je vakantie, en kan het niet doorgaan, wordt je aanbetaling automatisch omgezet in vakantie-tegoed

Dat is meer dan een jaar geldig – tot en met september 2021. Je krijgt een voucher toegestuurd.

voucher-voor-een-vakantie-in-Termas-da-Azenha-in-2020-of-2021

Op die manier heb jij op zeker een mooi plekje om van die ooievaars enzo te gaan genieten, als we weer lekker naar buiten mogen. Of het nu in 2020 is, of in 2021.

(Oi, laat het alsjeblief in 2020 zijn! Hoeveel kwaliteitstijd met je gelieven kan een mens verdragen? Dat is pas echt een uitdaging!)

Mail ons even voor de beschikbaarheid: info@termas-da-azenha.com.

Weet je nog niet welk huis je het leukst zou vinden? Kijk dan ’s even op de site: https://termas-da-azenha.com/nl/vakantiehuisjes/

Enne … bovenstaand aanbod is serieus hè! Niet alleen een schrijfoefening!

.

<< vorige

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein en een een heleboel leuke dingen om te doen. Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog:

[mailerlite_form form_id=2]

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.