Home » Er was eens …. maar alleen in mozaiek

Er was eens …. maar alleen in mozaiek

Als je zoveel met sprookjes gedaan hebt als wij, ga je er toch iets anders tegenaan kijken. We hebben niet alleen de meest bekende sprookjes of sprookjes thema’s in mozaiek vereeuwigd, maar ook de veel minder bekende.

Die zijn natuurlijk veel uitdagender om in mozaiek te vatten

“Jaja, ik ga wel. Maar je niet druk. Maar ter kennisneming: ik doe het niet van harte. Dit is al de zoveelste keer …” hij smijt geërgerd de telefoon op het bed, en zegt tegen zijn butler: “Goed. Ik heb mijn uitrusting nodig, en m’n groene pak. Tussen die doornstruiken valt dat minder op, en dan kan het daarna naar de tuinknecht. Die kan het wel afdragen.”

mozaiek-van-Doornroosje-en-de-prins

“Maar natuurlijk, Uwe Hoogheid”, zegt de butler zonder verder iets van zijn minachting voor deze laatste – in zijn ogen burgerlijke – opmerking te laten blijken.

De prins loopt de deur uit om naar de stal te gaan

De zoveelste slapende prinses. Hij kan het nu wel dromen. Doornstruiken, slotgracht, draak, slapende prinses, zoen, dankbare dame, nog lang en gelukkig.

Alleen dat laatste, dat gaat er dit keer niet van komen. De laatste keer vond hij het écht te lang. Fijn dat er een hulproep kwam van de volgende prinses in nood …

Er komen met enige regelmaat een paar vriendinnen die mee mozaieken

Dat is heel gezellig. Heel leuk om zo makkelijk samen te werken. Mozaiek is niet zo moeilijk, je moet alleen kilometers maken. Dan krijg je het in je vingers.

We zijn afgelopen week met niets anders bezig geweest – mozaiek, mozaiek en nog eens mozaiek

Roos is zo “ingewerkt” dat ze een paar plaatjes en een uitleg nodig heeft, en dan gaat ze aan de slag. Zelfs het afwerken gebeurt – randjes ter plekke plakken, voegen, schoonmaken, opruimen. Hoort er allemaal bij.

’t Is nog niet klaar, zoals je ziet, maar dat komt goed. Eind van de maand is het af.

We houden je op de hoogte.

mozaiek-van-de-draak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *