Home » Hele andere C-woorden voor onze bubbel in 2021

Hele andere C-woorden voor onze bubbel in 2021

Tja … het is echt niet om het er nog ’s lekker in te wrijven, of om me stiekem te zitten verkneukelen, maar wij hebben echt wel een gezellig nieuwjaar gehad. ‘k Heb iedereen al gelukkig nieuwjaar gewenst via Facebook en Whatsapp, maar voor de duidelijkheid: iedereen een heel goed en gezond 2021 gewenst!

Wij zitten lekker in onze bubbel hier

We werken allemaal thuis, en van tijd tot tijd gaan we gemaskerd naar de supermarkt. Dat is het.

Weinig kans om een C-tje binnen te halen. En met een beetje mazzel is de C-risis het komende jaar echt wel verleden tijd, en ga je het C-woord steeds minder horen.

In Portugal zijn ze de 27ste al met inenten begonnen.

Het zal nog wel even duren voordat wij aan de beurt zijn, maar ik heb me nooit zo’n zorgen gemaakt over de bewoners van de Termas. We zijn van nature al enigszins geïsoleerd, dus contact met de buitenwereldbewoners vermijden is nooit een probleem geweest.

In alle kranten, columns kun je lezen, in alle tv-programma’s kun je zien hoe erg het geweest is, het afgelopen jaar. Wij hebben mazzel gehad, met de mensen die er al langer zijn, en met een geweldige steunende familie (een hoeraatje voor hen!).

Alle reden om met Oud & Nieuw een beetje met z’n allen te gaan zitten monopolieën

De portugese versie, zodat de nieuwkomers de kans hebben om weer wat meer portugees te leren. (Merkwaardig: ze hebben eigenlijk voornamelijk straten in Lisboa en Porto – maar één in Braga, en één in Coimbra. Alsof er geen andere prachtige portugese stadjes bestaan!)

De winnaar is nog niet bekend, en dat zal ook niet gebeuren want een beetje monopoly speler weet, dat dat spel eindeloos kan duren. We hadden een tijdslimiet afgesproken, anders hadden we er nu nog gezeten.

Nu zitten we in de zon

Gelukkig! Op 31 december was het takkeweer, en rond middernacht regende het pijpestelen. Verwonderlijk genoeg was er toch een heleboel vuurwerk. Veel meer dan andere jaren. Hopelijk zijn dan nu de boze geesten allemaal verjaagd, wat toch altijd het oorspronkelijke hoofddoel was van al dat geknal.

Opzouten, boze geesten!

Wij willen graag het tegenovergestelde van het vorige jaar, alstublieft. Laten we er een chic jaar van maken, met veel champagne en camembert, die we ongemaskerd afrekenen bij een charismatische caissière. Dat we maar veel capriolen mogen maken tijdens het carnaval; dat deze catharsis niet voor niets is geweest, en dat elke ceremonie gepaard mag gaan met (gepast) fysiek contact, chronisch plezier en chocola.

Want wij kennen ook nog een heleboel andere C-woorden, hoor, boze geesten uit 2020!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *