Termas da Azenha

Vakantiehuisjesverhuur in Portugal

The first and only Bed & Breakfast & Bathrobe in the world

Moestuin yoga

Van de week, bij het naar bed gaan, zie ik dit:

Dan ga je toch lekker slapen, of wat?

De volgende ochtend was het nog net zo mooi. Alle velden onder water, da’s goed voor de plantjes en slecht voor het ongedierte zoals kreeftjes en noem nog ’s wat dat de jonge aanplant aanvreet. Kikkertjes vinden het geweldig, en beginnen zachtjes aan te oefenen voor hun tijd in de spotlights. Zo rond een uur of elf ’s ochtends beginnen de eerste dapperen te kwaken en te kwekken – tijd voor mij om te stoppen met mijn oefeningen.

Oefeningen in de moestuin

Nee, niet wat je denkt. Ik oefen niet zozeer met plantjes, zaadjes of wat er meer komt kijken bij een moestuin. Ik doe het onkruid wieden. Zoon Broes doet voornamelijk het zaaien en kleine plantjes begeleiden. Mijn onkruid wieden heeft resultaat:

Onkruid wieden doe je het best ’s ochtends vroeg

Het wordt nu niet direct kokend heet – ’t is nog vroeg in het jaar, maar de lente heeft er duidelijk zin in.
Alles wordt wakker – bijen, kikkertjes, borage, citroenmelisse, klavertjes; er fladderen al volop koolwitjes rond.

Die koolwitjes eten kool – vandaar de naam, maar ik zit er niet mee, want wij doen geen kool. We hebben verleden jaar snijbiet (ook een koolachtige) geprobeerd, en portugese kool (beetje paksoi-achtig), maar het was niet populair. De paksoi staat nu uitbundig te bloeien. Wat mij betreft kunnen de vlinders daar hun gang gaan, ook in hun eerste stadium van rups. Eet lekker, rupsje Nooitgenoeg!

Er staan wel 10 enorme bloeiende koolplanten, wil ik wel ’s zien dat jullie die op krijgen!

Moestuinen is heel ontspannend. Hoewel je je ook wel moet inspannen ….

Je zou het moestuinyoga kunnen noemen, want om niet op de net-gezaaide zaadjes te trappen – en zo een ecologisch rampje te veroorzaken – moet je wel flink je best doen om toch dat ellendige kweekgras te pakken te krijgen, dat overal onverhoeds opduikt en alle eten voor iedereen z’n worteltjes wegkaapt!

Nu mogen we de paardepoep van de buren hebben (die weten niet waar ze ermee heen moeten) dus dat is heel fijn, want paardepoep is het beste eten voor je plantjes. Daar moet je niet té lang over nadenken, anders lust je je tomaatjes niet meer.

Maar onkruid lust óók heel graag paardepoep

Vandaar mijn ochtendlijke oefeningen in de moestuin. Moestuinyoga.
Tijdens yoga is het helemaal niet de bedoeling dat je nadenkt, dus moestuinyoga is de allerbeste variant die ik kan bedenken. Lichamelijke oefening, meditatie, en investering in je toekomstige menu – allemaal in één!

Elke week op zondagochtend vind je een nieuw blogje in je mailbox. Elke week waan je je een paar minuutjes in Portugal. Zomaar op je eigen comfortabele bank.

Even geduld a.u.b.

Dank voor uw inschrijving!

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein met een zwembad, en een grote zaal met pingpong, tafelvoetbal, poolbiljart, bordspellen, en onze specialiteit: de Verkleedkamer.

Overal zie je grote mozaieken en muurschilderingen.

Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn. Het geneeskrachtige water stroomt er nog steeds doorheen, en is nog steeds van een excellente kwaliteit.

Sinds 2018 noemen we onszelf de eerste en enige B&B&B in the world – Bed & Breakfast & Bathrobes. Je kunt een kimono of badjas in onze webshop kopen, of er één bestellen – dan wordt-ie op maat gemaakt voor je, helemaal naar je eigen wensen.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog, dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.