Home » Extreme luchtvochtigheid in Portugal

Extreme luchtvochtigheid in Portugal

De luchtvochtigheid lijkt wel tegen de 150% aan te zitten

Alle spiegels zijn beslagen, en gaan spontaan druppelen; de etiketten weken van de bierflesjes af; een vergeten opengeslagen boek in het halletje slurpt het vocht uit de lucht met als resultaat dat de pagina’s gaan krullen.

O, ironie: ’t is een kookboek, opengekruld bij “watergruwel”.

Ik moest vandaag naar Figueira voor een onderdeel van onze kapotte boiler

Ik reed een mist van regen in. De wereld werd steeds natter en onzichtbaarder. Aan de zeekant van de brug over de Mondego was niets meer. Daar werd de lucht en de zee één. Aan de andere kant was het ook niet bepaald helder.

Ik hoop dat de lucht en de zee het leuk hebben gevonden. Ik vond het matig. Het is wel gezellig en knus, zo’n dagje, en we mogen niet klagen want zó vaak gebeurt het nou ook weer niet, maar na een héle dag gedruil en gemot, en steeds natgeregend had ik het wel gehad. Meestal klaart het op namelijk.

‘k Had de verkeerde schoenen aan, geen paraplu (vergeten natuurlijk) – aan jassen doen we hier sowieso niet, dus in een klammig vest met zompige schoenen krijg je geen goed humeur. En als de onderdelenwinkeljuffrouw dan ook nog ’s gaat fronsen als ze je kapotte thermostaat ziet, dan begint het kwik echt te dalen.

Straks ook nog ’s geen warme douche. Hm. Gelukkig is het niet koud (dankzij de regen!)

Dan maar naar één van de centros comerciais voor de Kerstkadoos. De eerste heeft geen overdekte parking. De tweede ook niet. En alle plaatsen dichtbij de ingang zijn al bezet natuurlijk.

Genoeg! Ik ga naar Foz Plaza – daar is tenminste een parkeergarage.

Je doet je kerstinkopen dan ook niet met goesting, zal ik je vertellen. Daar is al wel wat vanaf geknabbeld, van die Kerst-goesting, maar nat-met-masker-en-bril stimuleert niet om lekker op je gemakkie ’s te gaan kijken naar de aardigste kadootjes voor je naasten.

Weer thuis lijkt alles en iedereen wel opgezwollen van het vocht, en is er nog steeds niet veel van de wereld te zien

“Dan doe je toch alles dicht?” zeg je? Tja … het jammere is dat lucht overal is. En als er een boel water in de lucht zit, komt dat gewoon mee. Overal. Want lucht is overal.

Je zou je kamer vacuüm moeten zuigen om te voorkomen dat die vochtige lucht ergens binnenkomt. Of de kachel aandoen – ook een goeie. Het jammere is, dat het niet koud genoeg is om de kachel aan te doen (17º), en dat je dan in no time zit te stikken van de hitte.

Bovendien vinden alle virussen dat dan weer fijn

Van mij zouden die mogen opzwellen, en dan daarna uit elkaar spatten. Dan hebben we dat tenminste maar ’s gehad.

Enfin.

Morgen is het vast weer beter!

3 reacties op “Extreme luchtvochtigheid in Portugal”

  1. Pingback: 3organization

  2. Pingback: 1unrestrained

  3. Pingback: My Homepage

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *