Home » Online Kerstmarkt via Facebook

Online Kerstmarkt via Facebook

Sinds een tijdje ben ik lid van een Facebookgroep die heet: Ondernemers mét elkaar. En nu zit ik ineens in een online Kerstmarkt!

Een grote stap, zou je zeggen, van Facebookgroep naar online Kerstmarkt

Ja, dat snap ik, en dat vond ik eigenlijk ook wel. Ik vond het direct een hele leuke actieve groep. Veel vragen naar mekaar – veel initiatieven. Hoe stel je je algemene voorwaarden op bijvoorbeeld. Nuttig voor een webshopeigenaar.

We hebben het over kleine bedrijven. Eénpersoonsbedrijven meestal.

Dat gaat een beetje anders dan bij die enorme knoeperds waar men van alles besteld, probeert, en gewoon weer terugstuurt. Dat je je eigen huis een beetje als een pashokje beschouwd. In mijn wereld is dat het summum van consumentisme, en ik wil er graag verre van blijven.

Online shoppen doen we tegenwoordig allemaal natuurlijk

Ik zie het verschil ook niet met zelf naar de winkel rijden of iemand je pakje laten brengen. Nu geldt dat voor de dingen die je nodig hebt. Funshoppen is iets heel anders. Of een kerstcadeautje voor iemand kopen, of naar een Kerstmarkt gaan – dat is wat lastiger online. En sfeer heb je ook niet echt met online shoppen.

Maar met deze online Kerstmarkt ligt dat wel anders!

Gelijk bij het binnenkomen kom je al in de sfeer. Dat heeft organisator Susanna heel knap gedaan. Ik was sowieso nogal onder de indruk van haar organisatorische kwaliteiten; ik had m’n plaatjes nog niet ingeleverd of ze stonden al op de site!

Je vindt van alles daar, ‘k heb al aardig wat voorbij zien komen. Mozaiekjuwelen (spekje naar m’n bekje), lekkere zeepjes, lieve kinderkleertjes, schitterend gekleurde wol, cupcakevormpjes, haarstrikken, Tupperware in de vorm van Mickey Mouse, kerstballen,waxinelichthouders, kooklessen …  en natuurlijk onze kleurige kimono’s en beeldige badjassen. Van LaKimonoStudio.

Ja, hallo … ik zal me daar een kans voorbij laten gaan om m’n kimono’s te noemen

Als je nog cadeautjes zoekt voor onder de Kerstboom, dan is deze online Kerstmarkt een gouden kans. Massaal shoppen is te riskant nu, zitten we straks met een derde golf, maar dit is een geweldig alternatief.

Het begint vandaag! Dat wil zeggen: wij mogen eerst. Even testen of het allemaal klopt. Mandag 7 december om 12:00 begint het echt. ’t Is simpel. Je krijgt een overzicht, en je klikt maar waar je wilt. Mailtje of appje sturen als je iets ziet wat je mooi vindt, en dan heb je contact met die standhouder. Je geeft je adres door, je krijgt de betaalgegevens, en klaar.

Een geweldig initiatief! Een hoeraatje voor Susanna.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *