Termas da Azenha

Vakantiehuisjesverhuur in Portugal

The first and only Bed & Breakfast & Bathrobe in the world

Vrolijk Pasen in April

De titel zegt het al: fijn Paasweekend allemaal, rust lekker uit – hopelijk is het mooi weer bij jullie.

April is net begonnen – Pasen in April is de beste!

De mooiste maand van het jaar. Ik wou dat ik je ook kon laten ruiken hoe deze blauwe regen de wereld verblijdt met haar aanwezigheid maar helaas behoort dat nog niet tot de technische mogelijkheden.

Het hele dorp ruikt naar blauwe regen en sinaasappelbloesem, en het gekste is: je blijft het ruiken. Normaalgesproken raken je receptoren toch vol? Nou ja, goed, geen klachten hierover hoor! ’t Is goddelijk.

Je wordt wakker met zingende vogeltjes (schemerig want die rare zomertijd heeft weer toegeslagen) en rond een uur of 11 beginnen de kikkertjes. Nog even, en de hele vallei zit vol. Met kikkertjes en ooievaars.

Tot volgende week! Een zonnige groet en veel liefs!

(onder de foto vind je nog een toetje: een modern-traditioneel lied van een portugese band)

Elke week op zondagochtend vind je een nieuw blogje in je mailbox. Elke week waan je je een paar minuutjes in Portugal. Zomaar op je eigen comfortabele bank.

Even geduld a.u.b.

Dank voor uw inschrijving!

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen. We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 6 vakantiehuizen, 4 gastenkamers, een kampeerterrein met een zwembad, en een grote zaal met pingpong, tafelvoetbal, poolbiljart, bordspellen, en onze specialiteit: de Verkleedkamer.

Overal zie je grote mozaieken en muurschilderingen.

Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn. Het geneeskrachtige water stroomt er nog steeds doorheen, en is nog steeds van een excellente kwaliteit.

Sinds 2018 noemen we onszelf de eerste en enige B&B&B in the world – Bed & Breakfast & Bathrobes. Je kunt een kimono of badjas in onze webshop kopen, of er één bestellen – dan wordt-ie op maat gemaakt voor je, helemaal naar je eigen wensen.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

We hebben leuke aanbiedingen op onze site.

Je kunt je abonneren op het blog, dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina, op Pinterest, en op maandagochtend op LinkedIn.