Home » Dansen in bikini met Carnaval

Dansen in bikini met Carnaval

Het was prachtig weer de afgelopen weken. Lekker zonnetje, overdag zeker 20 graden als je erin zat.

Nadruk op zat. Want het is Carnaval, en het lijkt wel traditie dat het dan regent

Lekker als je dan in je bikini mag lopen. Alsof de duvel ermee speelt. Het is elk jaar hetzelfde liedje. In Brazilië zijn ze druk bezig met elkaar tips te geven hoe je een beetje hygiënisch het Carnaval doorkomt, want daar zitten ze in de zomer. Daar hebben ze precies de omgekeerde problemen – hoe blijf je een beetje fris in de hitte?

Nu is het daar wel 30 graden, maar het regent daar verd…. ook! Volgens mij heb ik mijn punt wel gemaakt, welk halfrond je ook bent, het regent altijd met Carnaval!

Overal waar katholieke priesters het Woord gebracht hebben, wordt carnaval gevierd. Het is gelieerd aan Pasen. Pasen valt altijd in het eerste weekend na de eerste volle maan na 21 maart, en Carnaval is daar 40 dagen voor. Nou ja, 43 dagen dan want het duurt minstens 3 dagen als we de voorpret niet meetellen.

In die tussentijd van 40 dagen moet je vasten. Klinkt heftig, valt wel mee. Het is een stuk minder zwaar en streng dan de Ramadan bijvoorbeeld.

Een stuk minder erg dan dansen in bikini in de koude regen, lijk me. Maar niemand schijnt er veel last van te hebben …

.

Wij zijn in 2000 verhuisd van Rotterdam, Holland naar Termas-da-Azenha, Portugal. Een hele stap, zeker met twee kleine kinderen.

We zijn bezig gegaan met het herstel van een van Portugal’s erfgoederen: Termas-da-Azenha, een oud kuuroord met inmiddels 4 vakantiehuizen, 2 gastenkamers, een kampeerterrein en een heleboel leuke dingen om te doen.

Overal vind je mozaieken en muurschilderingen. Het oude badhuis wordt meer en meer een museum, waar je je kunt verwonderen over hoe de dingen veranderd zijn.

Sinds een paar jaar zijn we de enige B&B&B in de wereld: Bed & Breakfast & Bathrobes.

Elke week een blogje over wat er zo om ons heen gebeurt. Lichte kost, makkelijk te lezen, een paar minuutjes in een andere wereld. Even wat meer weten over hoe het reilt en zeilt in Portugal. Mocht je je vakantie naar Portugal plannen, zou dit een goede voorbereiding kunnen zijn.

Je kunt je abonneren op het blog – kijk maar hiernaast »

Dan krijg je het elk weekend in je bus.

Op zondagochtend publiceren we de link op onze Facebookpagina en op Instagram.